AKTUELNO

Gradski odbor SNS Novog Sada odbacio je danas kao neistinite i zlonamerne tvrdnje Gradskog odbora DS da se u Gradskom saobraćajnom preduzeću "Novi Sad" nad zaposlenima sprovodi mobing, kako bi navodno aktivistkinja SNS bila izabrana za člana Nadžornog odbora.

U saopštenju DS nije iznet nijedan dokaz na koji način i koga konkretno direktor GSP Milan Stanivuković, prisiljava na izbor nekakvog svog favorita, naveo je SNS, dodajući da će radnici ovog gradskog preduzeća, kako to Statut GSP "Novi Sad" predviđa, izabrati člana Nadžornog odbora i to demokratsko pravo ne sme i ne može niko da im oduzme.

Srpska napredna stranka, stoji u saopštenju, zaprepašćena je činjenicom da je, posle gubitka svih izbora u poslednjih pet godina, nekada snažna Demokratska stranka spala na to da se direktno meša u izbor člana nadžornog odbora jednog javnog preduzeća.

"Žalosno je što se izbori za Nadžorni odbor GSP-a politizuju i to od strane onih koji su bili poznati po tome da im je svojevremeno jedina kvalifikacija za bilo koju funkciju bila stranačka pripadnost".

Biljana Stojković, koju u saopštenju proziva Gradski odbor DS, jeste supruga člana Gradskog veća zaduženog za komunalne poslove Vladimira Stojkovića i aktivistinja je Srpske napredne stranke, što je isključivo njena privatna stvar.

"U Gradskom saobraćajnom preduzeću zaposlena je već 17 godina i to za vreme onih koji sada osporavaju njenu kandidaturu. Ono što je najvažnije, Biljana Stojković je diplomirani saobraćajni inženjer sa velikim iskustvom u struci, što je kvalifikuje za člana Nadžornog odbora", naveo je SNS, ističući da će, ipak, poslednju reč o izboru dati radnici ovog preduzeća.

Novosadski odbor DS prethodno je saopštio da su pritisci na zaposlene u GSP "Novi Sad" prerasli poslednjih dana "u otvoren mobing kojim ih direktor tog preduzeća Milan Stanivuković pokušava prisiliti da za svog predstavnika u Nadžornom odboru GSP-a izaberu aktivistkinju Srpske napredne stranke i suprugu člana Gradskog veća Vladimira Stojkovića".

#Demokratska stranka

#Novi Sad

#SNS

'