AKTUELNO

Poslanici sa Kosova u Skupštini Srbije Danijela Vujičić, Ljubomir Marić i Milan Savić pozvali su svoje sunarodnike da 14. februara, masovno izađu na vanredne parlamentarne izbore i pošalju snažnu poruku glasom za Srspku listu i za, kako su rekli, jedinstvenu politiku opstanka, neraskidivu vezu sa državom Srbijom i budućnost srpske zajednice na Kosovu.

"Ovo nisu obični izbori za Srbe i ostali nealbanski narod na Кosovu i Metohiji, jer su po svemu što se dešavalo u prethodnom periodu uvek bili poruka koja se šalje svima koji bi želeli da se srpski glas ne čuje u Prištini, poruka da smo i dalje tu i da ćemo se boriti za svoja prava", naveli su poslanici u saopštenju.

Ističu da su se na predstojećim izborima "oni koji bi želeli da nema jedinstva među nama potrudili da nam smanje snagu i da obesprave naš glas tako što su oskrnavili i iskasapili biračke spiskove u želji da onemoguće osnovno demokratsko pravo, pravo na izbor".

Poslanici naglašavaju da je "zato sada više nego prethodnih godina važno da što masovnije svi zajedno u nedelju izađemo i damo glas za srpsko jedinstvo, naš opstanak i borbu za budućnost".

"Sada je momenat kada treba da pokažemo da čak i kada pokušavaju da smanje našu snagu oduzimanjem prava glasa velikom broju naših sugrađana, ne mogu da umanje ili izbrišu naše postojanje i jedinstvo", dodaje se u saopštenju.

Poslanici poručuju sugrađanima da je izlazak na izbore i glas za Srpsku listu glasom "našu budućnosti i budućnost naše dece na Кosovu i Metohiji".

"Zato što znamo da je naše da se držimo zajedno i borimo, zato glasajmo smo svi u nedelju za Srpsku listu. Živela Srbija", poručili su poslanici sa Kosova u Skupštini Srbije.

#Izbori

#Kosovo i Metohija