AKTUELNO

Srpska lista je jedina brana velikoalbanskom projektu i pogromu Srba na Kosovu i Metohiji, dok su kandidat Građanske inicijative "Za slobodu pravdu i opstanak" (GI SPO) Rada Trajković, i slični njoj spremni na saradnju sa zagovornicima "Velike Albanije", ocenio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

"Dok se Srbi na Kosovu i Metohiji pod snažnim pritiscima bore za svoj opstanak i ostanak u južnoj srpskoj pokrajini, Trajkovićeva više ni ne krije da svoje favorite ima isključivo među albanskim partijama i da za njih otvoreno radi", naveo je on u saopštenju.

Petković je ocenio da je ona, vodeći se isključivo "vlastitim političkim ćarom i golim interesom", i pre kraja izbora najavila koaliciju sa Aljbinom Kurtijem.

"Srbima na Kosovu i Metohiji su potrebni snažni politički zastupnici i brana pred prištinskim institucijama, a ne oni koji su spremni na svakojake ustupke zarad ličnog benefita. Svojim degutantnim pohvalama na račun Kurtija, Trajkovićeva se nedvosmisleno ponudila za saradnju čoveku koji zagovara stvaranje projekta "Velike Albanije"", ukazao je Petković.

On je istakao da Trajkovićevoj nije zasmetalo ni što je Kurti s naoružanim pripadnicima UČK upao na sever pokrajine da provocira incidente pred golorukim narodom.

"Ne, za nju su istinski i osvedočeni čuvari srpskog naroda i srpskog jedinstva na Kosovu i Metohiji oličeni u Srpskoj listi najveći problem, jer predstavljaju branu velikoalbanskom projektu i pogromu Srba sa ovih prostora", naglasio je on.

Petković je, s tim u vezi, pozvao Srbe da još snažnije i glasnije podrže Srpsku listu na ovim izborima i sebi osiguraju bolju budućnost, a ovakve političke "pojave jednom za svagda pošalju u političku penziju".

Trajkovićeva je ranije danas u Kosovskoj Mitrovici optužila Srpsku listu da vodi "prljavu kampanju", tvrdeći da ograničava slobodu drugih političkih opcija ispred srpske zajednice.

Takođe je najavila da će stranka na čijoj je listi sarađivati sa svim političkim opcijama koje budu odabrali kosovski Albanci i najavila mogućnost stvaranja koalicije sa Samoopredljenjem, Aljbina Kurtija.

#Kosovo i Metohija

#Petar Petković