AKTUELNO

Vladimir Orlić, član Predsedništva Srpske napredne stranke, rekao je da "žuti tajkun Dragan Đilas ne krije svoju ozlojeđenost zbog činjenice da je država ozbiljno shvatila objavu rata mafiji, koju je javno izrekao Aleksandar Vučić".

- Ne krije Đilas ni svoj očaj što je pohapšena najopasnija kriminalna grupa na ovim prostorima, niti svoj bes što je država pokazala odlučnost i u potpunosti srušila blindirani bunker kleveta i laži, koji je lično tajkun sa svojim kartelom zidao godinama, kroz zlokobnu kampanju uperenu protiv predsednika Srbije, njegove porodice, ali i same države - rekao je Orlić i dodao:

- Pokušava sada nervozni tajkun da se iz štete zbog propalih laži izvadi novim lažnim optužbama, dok stoji sam i ogoljen u sopstvenoj bedi i beščašću. Sve što ima da se kaže o odnosu Aleksandra Vučića i države danas - rečeno je hrabrom, vrhunski organizovanom akcijom, kojom su ubice i dileri poslati iza rešetaka. I pred tim jasnim i snažnim odgovorom sva Đilasova klevetnička naklapanja padaju u vodu. A pristojna Srbija se samo zgražava dok gleda propalog bosa kako tone u živo blato sopstvenih reči, bljutavih laži i nekontrolisanog besa. Ta pristojna Srbija je danas ponosna što je država pokazala da postoji.

Orlić dodaje:

- Kao što je pokazivala i godinama unazad: i onda kada je pravdi privela Milana Dabovića, kod kog je pronađeno skoro 3 kilograma teške droge, a u čijem se zagrljaju slikao sam tajkun Đilas. I onda kada je hapsila Milutina Bakića, kod kog je pronađeno više od 60 kilograma droge i nelegalni pištolj, a sa kojim se ponovo slikao Dragan Đilas, deleći sa ovim kriminalcem počasna mesta u prvom redu na partijskom skupu svoje "stranke", da ovekoveče svoje političko savezništvo. Pokazala je država da postoji i onda kada je pravdi priveden Vlada Japanac iz zemunskog klana, sa kojim se nasmejan i zagrljen ponovo slikao - Dragan Đilas. Baš kao i onda kada je pod optužbom za učešće u kriminalnoj grupi koja diluje drogu uhapšen Novak Filipović, lični pratilac Đilasove potpredsednice Marinike Tepić u svim strankama koje je dotična izmenjala, kog je godinama finansirala novcem građana za nepostojeće usluge, i od kog je lično tražila da se obračuna sa novinarima koji njoj i Đilasu nisu po volji. Toliko o progonu novinara, o kom žuti tajkun naglas bunca danas. Toliko i o državi koja je nakon svih ovih aktivnosti pokazala i danas da u ratu protiv mafije nema nedodirljivih.

Orlić zaključuje da je, kako kaže, potpuno jasno da bivši režim, a pre svega njegov lopovsko - tajkunski deo, nije srećan i zadovoljan zbog razvoja događaja.

- Hoće li na to odgovoriti novom kampanjom u svojim medijima, novom turom snajpera na naslovnim stranama uperenih u grudi Aleksandra Vučića? Srbiji je odavno sve jasno. Između paklenih planova i zlokobnih laži tajkuna i lopova sa jedne strane, i hrabrosti i odlučnosti Aleksandra Vučića sa druge strane, danas se nalazi i čitav narod. Taj narod iskreno podržava politiku koja čuva bezbednost naše dece, koja brani državu od kriminala i obezbeđuje mir svakome, baš kao što obezbeđuje i bolnice i vakcine u najteže vreme, čuvajući istovremeno radna mesta i dostojanstven život običnom čoveku. Taj narod ne da danas na svog predsednika i svoju državu, i taj narod je lopove iz bivšeg režima, ljubitelje dilera i tvorce prljave propagande protiv najboljih u ovoj zemlji - trajno precrtao. Poslao ih je na politički otpad, u kaljugu i kanalizaciju, gde im je u svakom smislu mesto. Neće ova država više nikada da dopadne u njihove pohlepne kandže, to neka im bude jasno - rekao je Orlić.

#Vladimir Orlić