AKTUELNO

Milenko Jovanov, potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke, rekao je da to što je Đilasova opterećenost Vučićem dobila patološke razmere, nije ništa novo.

- Novo je što je danas celom svetu pokazao razmere te patologije i izopačenog pogleda na svet. U tom haosu u glavi, Đilas je zaključio da je Vučić kriv za sve - rekao je Jovanov i dodao:

- I za to što se Đilas kezio na selfiju sa Vladom Japancem, bivšim pripadnikom Zemunskog klana, osuđenim za ozbiljna krivična dela, Đilasu su verovatno krivi Vučić i SNS.

Jovanov kaže i za to što je Marinika Tepić, kako kaže, od pančevačkih kriminalaca, sa kojima se družila, naručivala "iseljavanje" novinara Miće Milakova, kriv je Vučić i kriv je SNS.

- I za to što je predsednik beogradskog odbora Đilasove stranke, Marko Bastać, nabijao kumu kesu na glavu i mlatio ga vijačom, kriv je Vučić i kriv je SNS - ističe Jovanov.

Jovanov daodaje, i za to što im na stranačkim promocijama u prvim redovima sede narko-dileri, kriv je Vučić i kriv je SNS.

- Sve ovo, infaltilno optuživanje Vučića za sopstvene svinjarije nije toliko opasno, osim možda u kontekstu Đilasovog mentalnog stanja. Opasno je nešto drugo - rekao je on.

Jovanov kaže da je opasno, što sada jasno i nedvosmisleno, Dragan Đilas svesno i namerno, lično, preko partija koje kontroliše i medija koje drži u šaci, minmalizuje, ismeva i relativizuje svaku pretnju koja je upućena Aleksandru Vučiću, ili članovima Vučićeve porodice.

- Bilo da je pronađeno oružje u Jajincima, ili da plaćeni ubica Čaba Der, da izjavu mađarskim istražnim organima da mu je nuđeno da ubije Vučića, ili sada kada je jasno da je jedan kriminalni klan imao ideju da izvrši atentat na Vučića, Đilasova reakcija je ista - ismevanje, relativizacija i minimiziranje opasnosti - rekao je Jovanov.

Prema njegovim rečima, zato Dragan Đilas zaslužuje da bude saslušan, jer ovo što je danas uradio po mom najdubljem uverenju, predstavlja ponudu za saradnju kriminalnim klanovima na uklanjanju Vučića.

- Đilas bi, po toj ponudi, pružio političku i medijsku podršku, a na njima bi bilo da obave preostali deo posla. Jer, Đilasu je, po svemu sudeći, Vučić kriv što je živ - zaključuje Jovanov.

#Milenko Jovanov