AKTUELNO

Lider Alijanse za budućnost Kosova (ABK) Ramuš Haradinaj ponovo je danas u sklopu predizborne kampanje poručio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da je bolje da prizna Kosovo, jer će u suprotnom, kako tvrdi, Kosovo "nastaviti svoj put ka ujedinjenju sa Albanijom“.

Haradinaj je na predizbornom skupu ABK u Uroševcu, rekao da odluka Srbije da ne prizna tzv. Kosovo ''samo šteti njenom predsedniku Vučiću''.

Haradinaj je rekao i da je uveren da će on biti predsednik privremenih prištinskih institucija, kao i da će biti prvi predsednik koji će se u potpunostri posvetiti rešavanju odnosa sa Srbijom.

- Kad postanem predsednik, uz pomoć Boga i uz vašu pomoć, oprostićemo se od Vučića. Zato, dajte mi (tzv.) Kosovo, nemojte više odlagati, jer nemamo vremena da čekamo, jer smo već stvorili vojsku i energetsku nezavisnost, utiremo put ujedinjenju sa Albanijom. Nemate izbora, ne odlažite, jer mi radimo svoj posao - rekao je Haradinaj.

Zatražio je od građana Uroševca da glasaju za listu broj 135, kako bi se obezbedio ekonomski oporavak (tzv.) Kosova.

- Na izborima 14. februara, tražim vaš glas, za program koji oživljava ekonomiju, za naše ljude, među kojima su i 13 doktora nauka, ekonomisti, pravnici, arhitekte, inženjeri, ratni veterani, preduzetnici, mladići i devojke koji studiraju u inostranstvu. Molim vas da glasate za predsednika zemlje koji želi da radi za (tzv.) Kosovo, kako na međunarodnom planu, tako i sa Srbijom, da bi svaki građanin ove zemlje bio ponosan i voleo svoju zemlju - dodao je Haradinaj.

Podizanje minimalne zarade i jačanje vojske, takođe su bila neka od obećanja koje je Haradinaj uputio građanima u Uroševcu.

Na ovom izbornom skupu predstavljeni su i kandidati za poslanike iz ABK Džavit Zariki, Rezofata Azemi i Ismet Šamoli.

#Ramuš Haradinaj