AKTUELNO

Lider Pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti u pratnji predsednika PDS-a Nenada Rašića obišao je danas Štrpce, gde su razgovarali sa meštanima, posebno onima koji se protive izgradnji mini-hidrocentrala u ovoj opštini, prenosi Radio Kim.

Njih su uglavnom dočekale pristalice Građanske inicijative "Za slobodu, pravdu i opstanak" koju Rašić i podržava na predstojećim izborima, ali u društvu Rašića nije bilo i Rade Trajković koja se nalazi na listi PDS za predstojeće izbore koji su zakazani za 4. februar.

Na skupu danas nije bio jedan od najglasnijih boraca za očuvanje životne sredine u ovoj opštini Stojan Josimović. On za RTV Kim kaže da je ova poseta bila političkog karaktera i da se ovo pitanje politizuje.

"Danas je to bilo više političko pitanje. Čuo sam da je bio (Kurti) ali ne znam detalje", rekao je kratko Josimović za RTV Kim.

Podsećanja radi, pre nekoliko dana Insajderi je preneo da je "kandidat za poslanika Građanske inicijative za "Slobodu pravdu i opstanak" Nenada Rašića, Cvetko Veljković, priveden od strane policijskih službenika policijske stanice u Štrpcu, zbog toga što je u prostorijama opštinske izborne komisije koje se nalaze u zgradi Opštine Štrpce, pretio ubistvom članu izborne komisije Emranu Avdiju".

#Albin Kurti

#Nenad Rašić