AKTUELNO

Član Predsedništva Srpske napredne stranke Nikola Selaković napominje da je Kina od samog početka pandemije pružala nesebičnu podršku Srbiji, te da ni čitava vojska Jeremića ne bi mogla da potre sve što su predsednik Si Đinping i naša kineska braća učinili za Srbiju.

- Srbija je zahvalna Narodnoj Republici Kini na spremnosti da nas snabde vakcinama protiv virusa korona, jer time je još jednom osnaženo naše čelično prijateljstvo, uprkos činjenici da i u našoj zemlji ima onih koji, dodvoravajući se inostranoj publici, pokušavaju da zamrse i raskinu srpsko-kineske veze - naveo je Selaković.

Prema njegovim rečima, Srbija nikada neće poput nekih u Evropi stavljati političke interese ispred ljudskih života, i nastavićemo da koristimo svako dostupno i dokazano delotvorno sredstvo u borbi protiv virusa korona.

Jeremić ovih dana ne preza ni od čega da bi na temi Kovida-19 ili Kosova i Metohije ostvario neki politički poen, zloupotrebljavajući osećanja i strahove građana, međutim jeftinom demagogijom se ne može nadomestiti nedostatak elementarnog političkog poštenja i odgovoronosti prema državi.

- Siguran sam da Jeremić u svom najnovijem oglašavanju nije slučajno simultano napao i naše mađarske i naše kineske prijatelje, jer on želi Srbiju koja je sama, bespomoćna i bez bilo kakve međunarodne podrške - upravo onakva kakvu je ostavio kada je odlazio sa vlasti - istakao je Selaković.

On je ocenio da će pokušaj Jeremića da, zlonamernim, podlim i pogrešnim interpretacijama jedne prema Srbiji prijateljske izjave premijera Viktora Orbana, pokvari srpsko-mađarske odnose, ostati bez uspeha.

Premijer Orban je, upravo najavljujući dolazak kineskih vakcina u Mađarsku, izrazio zadovoljstvo zbog toga što je Srbija, za koju je rekao da je "dobar primer koji inspiriše", uz pomoć kineskih vakcina ušla među evropske lidere po masovnosti vakcinacije, i samo bolestan um može da tu izjavu stavi u kontekst u koji ju je Vuk Jeremić stavio.

#Nikola Selaković

#Vuk Jeremić