AKTUELNO

Obilaskom sela Grace i Prilužje u opštini Vučitrn, Srpska lista je zvanično počela kampanju za predstojeće vanredne parlamentarne izbore, koji se na Kosovu održavaju 14. februara.

Predsednik Srpske Liste Goran Rakić i potpredsednici Dalibor Jevtić i Igor Simić u selu Grace posetili su osmočlanu porodicu Mihajlović, čija je kuća izgorela u požaru i najavili izgradnju nove kuće.

"Srpska lista kao politička partija, i mi politički predstavnici Srba, imamo obavezu da sve uradimo kako bi podržali život. Za nas je žvot važniji od bilo kakve politike. Uzimjući u obzir pandemiju koja još uvek traje, danas i sutra i narednih dana kao što to činimo prethodnih meseci, bićemo tamo gde makar jedan Srbin živi, i to je naša obaveza. Za nas opstanak i povratak imaju podjedanku važnost", rekao je Jevtić.

U Prulužju su predstavnici Srpske liste obišli stomatološku ordaniciju dr Jelene Mašić kojoj je Kancelarija za Kosovo delimično pomogla u opremanju ordinacije. Tom prilikom predsednik Srpske liste Goran Rakić rekao je da 14. februara srpski narod bira da li želi da opstane i ostane na ovim prostorima.

"Na izborima 14. februara biramo da li želimo ljude koji će da brane nacionalne interese ili one koji će da brane lične interese. Srpska lista ima ljude koji brane nacionalne interese i uz Srpsku listu je Vlada Republike Srbije, predsednik Aleksandar Vučić i direktor Kancelarije za KIM Petar Petković. Zato 14. februara svi zajedno, jedinsteveno i složno kao što smo do sada radili, pokažimo svima da želimo da ostanemo i opstanemo na ovim prostorima", rekao je Rakić.

Predsednik Srpske liste je kazao da je Ministarstvo lokalne samouprave izdvojilo milion evra pomoći ugroženim porodicama, nakon poplava koje su nedavno zadesile Kosovo.

#Izbori

#Kosovo i Metohija

#Srpska lista