AKTUELNO

Propali predsednički kandidat Saša Janković odbio je da osudi napad američkog ambasadora na Informer.

Janković odbio je da osudi skandalozni postupak američkog ambasadora Kajla Skota, koji je Informer nazvao ološem i time uvredio ne samo novinare nego i više od 100.000 građana Srbije koji svakodnevno kupuju ovaj dnevni list.

Umesto toga, njemu je zasmetalo što je takav sraman postupak ambasadora SAD okarakterisan kao ispad.

Na osnivačkoj skupštini svog pokreta "Slobodni građani Srbije" Janković je na pitanje: Kako komentarišete ispad američkog ambasadora?, izbegao da osudi Skotovo ponašanje.

Vi već u vašem pitanju postavljate sugestiju da je reč o ispadu. Ne komentarišem to danas, ovde smo se okupili da osnujemo pokret i utvrdili smo naše ciljeve. Jedan od njih je i dostojanstven život građana Srbije, a o pitanju koje ste postavili izjašnjavaću se budućih dana...", izjavio je Janković.

U prostorijama Jankovićevog pokreta u centru Beograda okupili su se članovi pokreta, a bilo je vidljivo odsustvo njegovih partnera iz Demokratske stranke i Zorana Živkovića, lidera Nove stranke.

Za predsednika pokreta izabran je Janković, a za članove predsedništva bivši urednik "Večernjih novosti" Srđan Škoro, NVO aktivistkinja Aida Ćorović, reditelj Goran Marković i akademik Dušan Teodorović.

#Informer

#Kajl Skot

#Saša Janković

'