AKTUELNO

Predsednik skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun ocenuje da Međunaronda krizna grupa radi u korist samoproglašene države Kosovo i da je za njih jedino rešenje priznanje te lažne države.

Međunaronda krizna grupa, kako je dodao, pokušava da utiče svojim predlozima na one koji donose političke odluke.

Drecun je naveo gostujući na Pinku da je reč o jednoj od organizaija koje iz drugog kruga utiču na američku spoljnu politiku i zato treba obrati pažnju na ono što pišu.

Prema njegovim rečima, oni su apsolutno radili u korist samoproglašene države Kosovo svih ovih godina i za njih je rešenje stvaranje neke lažne države.

Kako je dodao, među njihovim predlozima ne vidi nikakvo rešenje.

- To sve treba da bude u korist samoproglašene države Kosovo, u korist Prištine, a ne nešto što bi donelo dugoročno održivo rešenje tog veoma teškog problema i što bi predstavljalo kompromis - naveo je Drecun.

Foto: TV Pink Printscreen

On je istakao da je ovde čitava pažnja usmerena ka tome da dođe do priznanja samoproglašene države Kosovo od strane Beograda, jer im je jasno da ta njihova tvorevina ne može dalje da napreduje, ne može da stekne pun međunarodni kapacitet bez članstva u UN.

- Bez dogovora sa Beogradom to nije moguće, ali dogovor koji bi podrazumevao da se mi složimo sa time da je Kosovo nekakva država. Kada pogledate sva tri navodna rešenja sve se svodi na priču da Beograd prizna Kosovo kao državu, a za uzvrat ćemo obećati nekakvu šarenu lažu, neke oblasti... Zašto nije formirana Zajednica srpskih opština? Hoćete da nam ponudite nešto što je već dogovoreno u zamenu za priznanje lažne države Kosovo? - naveo je Drecun.

Ukazao je i na postojanje pretnje da će Srbiji, ako ne prihvati da prizna lažnu državu Kosovo, biti zaustavljen put ka EU i da će biti tretirana kao problematična država.

On je odenio da je jednostrano proglašenje nezvisnosti Kosova prvi i najvažniji korak u formiranju takozvane velike Albanije.

- Ko može da zamisli situaciju da postoje dve albanske države, u punom smislu međunarodno priznate, jedna pored druge, a da se u jednom momentu ne ujedine - naveo je Drecun.

#Milovan Drecun