AKTUELNO

Uzimajući u obzir zahteve dela opozcije, teško da će doći do dijaloga, kažu sagovornici za TV Pink.

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je da je "neosporno" da vlast želi da se nastavi dijalog sa opozicijom, kako bi njeni predstavnici učestvovali na predstojećim izborima, ali da i dalje ostaje otvoreno pitanje formata i tema tog razgovora.

Dačić je najavio da će uskoro ponovo razgovarati sa predsednikom Spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta (EP) Dejvidom Mekalisterom o formatu međustranačkog dijaloga pod pokroviteljstvom EP.

Analitičar Dejan Vuk Stanković kaže za Novo jutro TV Pink da su zahtevi opozcije za nastavkom dijaloga neizvodljivi.

-Uzimajući u obzir zahteve vanparlamentarne opozicje, vidim da ovaj dijalog nema šanse da uspe. Postavili su zaheve da su neizvodljivi, na primer ministarstvo za izbore nigde na svetu ne postoji. Postoje jasno definisani organi koji sprovode zakone i ne vidim šta bi tu neko ministarstvo radilo. Pitanje je i ko su relevantni saradnici, a pojavljivanje na opozicionim televizijama nije pokrovitljstvo za zahteve jer taj deo opozicje nema svog zastupnika u Parlamentu – smatra Stanković, ističući da su zahtevi opozicije teško izvodljivo.

Novinar Slobodan Samardžija kaže da opozcija zapravo da pronalazi varijantu koja bi njima odgovarala.

-Zašto nikada nisu pokrenuli neki list, najžući tabloidno, i da se tako bori. Voditi politku na taj način na koji oni sada vode je neefikasan – smatra Samrdžija.

#Opozicija