AKTUELNO

Verujem da će Bajden ostati dosledan onome što je rekao pre neki dan, da su svi koji napadnu državne institucije teroristi i huligani, rekao je za NOVO JUTRO televizije Pink nekadašnji predsednik izvršnog veća Kosova i Metohije Zoran Anđelković.

“Imajući u vidu da će se to odnositi i na one koji su i ovde upadali u parlament. Ali isto tako i da će svi oni koji su napadali državu Srbiju ponovo biti teroristi. Nadam se da će ostati dosledan u tim svojim rečenicama”, rekao je Anđelković.

Smatra da nema dileme da su svi svedoci na Kosovu i Metohiji, svi politički protivnici koji nisu pridržavali OVK onako kako su ovi to smatrali da treba, ubijani i da su nestajali , i to, dodaje, upravo od njihove “ruke”.

“Nije bitno da li je to činio Haradinaj, Tači ili Veselji, ali je jasno da je ta teroristička organizacija činila te zločine”, rekao je Anđelković.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, oni su sklanjali sve koji sui m se suprostavili, a takođe su napadali i državu.

“Ne verujem da će se nešto promeniti sa dolaskom Bajdena, oni su veoma nesigurno društvo, pa smatram da treba da ih proglase terorističkom organizacijom”, rekao je Anđelković.

Predsednik matice Albanaca Srbije Demo Beriša, rekao je da bi Osmani najbolje bilo da se povuče sa mesta dužnosti koju obavlja.

Foto: TV Pink Printscreen

“Samim raspuštanjem skupštine Kosova, njoj je prestalo vršenje dužnosti, a kada govorimo o Bajdenu, ne verujem da će se dogoditi to što ona predviđa. Ona će se utopiti I svoju političku karijeru će izgubiti. Njene želje su za unutrašnju političku smenu. Američka administracija svoju spoljnu politiku nije menjala. Bajden je tvorac tog prištinskog suda sa sedištem u Hagu, i poznato je da ga vode amerikanici”, rekao je Beriša.

Kako kaže, smatra da je ona izlaskom iz Demokratskog saveza Kosova krenula nizlazno i kako kaže, završava se.

Foto: TV Pink Printscreen

Urednik portal Kosovo-online, Miloš Garić, kaže da je jako teško da će Tači imati povlastice kao što je imao do skoro, kao i da će međunarodna pravda da žmuri na sve ono što se dešavalo na Kosovu.

“Ne treba očekivati povlastice i da radi sve što je ranije moglo. On je u svakom slučaju verovao da neće završiti u Hagu, pa je ipak uhapšen “, rekao je Garić.

#Džozef Bajden

#Kosovo