AKTUELNO

Stvaranje velike Albanije je pretnja miru na Balkanu i ne može da se završi bez ratnih sukoba u Makedoniji, Crnoj Gori, Grčkoj i Srbiji, izjavio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

Vulin je, odgovarajući na pitanje novinara u Bujanovcu da prokomentariše pretnje koje je Daut Haradinaj uputio Srbima i njemu lično, rekao: "Za mene je lako, ali je problem su pretnje Srbiji i Srbima".

On je poručio da bi međunarodna zajednica morala da reguje na to, kao i da na vreme zaustavi pokušaj stvaranje velike Albanije".

Ja sam govorio i govorim da je velika Albanija pretnja miru na Balkanu, kao što vidite to se samo potvrduje. Sinoć sam rekao u Narodnom prozirištu na obeležavanju godišsnjice pobede nad fašizmom - ako je velika Nemačka zapalila čitav svet, zašto onda neko sumnja da će velika Albanija zapaliti Balkan. Vidite po Dautu Haradinaju da sam potpuno u pravu, jer on u svojoj izjavi kaže - mi smo na svom putu i mi ćemo svoj put završiti, rekao je Vulin.

On ističe da velika Albanija ne može da se završi bez da se zapali ceo Balkan, bez da ratni sukobi ne dođu u Makedoniju, Crnu Goru, Grčku i u Srbiju.

-Velika Albanija' ne može da se stvori bez velike patnje i velikih stradanja svih naroda koji žive na Balkanu. Nadam se da će neko reagovati. Daut Haradinaj sada govori kao političar, nekada je ovo o čemu sada govori radio kao terorista. Nije osuđen za svoje pretnje etničkog čišćenja. Slobodan je i moćan, može da radi šta god hoće - naveo je ministar.

Kako kaže, da li će se neko osetiti prozvanim, pa reći da smo naučili nešto od Drugog svetskog rata i da nikada više nećemo dozvoliti da ovakvi ljudi, kao što je Daut Haradinaj, svoje pretnje i zaista sprovedu.

- Velika Albanija će biti zaustavljena pre nego što se rodi, pre nego što rodi zlo ili će izazvati strašno zlo. To je na međunarodnoj zajednici da sama odluči - naglasio je Vulin.

#Aleksandar Vulin

#Rat

#Velika Albanija

'