AKTUELNO

Član Glavbnog odbora SNS Petar Pertković ističe da je razočaran što u danima kada čitav srpski narod i pravoslavni svet oplakuju upokojenje patrijarha Irineja, postoje pojedinci u našem društvu koji i u tome vide priliku za političko profiterstvo i obračune.

"U ovim danima tuge i bola u najmanju ruku bilo bi pristojno da dežurni sejači mržnje prema institucijama Srbije, poput Mlađana Đorđevića, obustave svoju delatnost iz poštovanja prema upokojenom patrijarhu Irineju, Srpskoj pravoslavnoj crkvi i njenim vernicima", naveo je Petković u saopštenju.

Međutim, kako ističe, umesto moratorijuma na mržnju, svedoci smo nastavka prostačke kampanje protiv predsednika Aleksandra Vučića, i pokušaja da mu se zabrani da tuguje i žali za patrijarhom s kojim je delio brigu za naš rod i državu.

"Nažalost, ovih dana je i odlazak najboljeg među nama iskorišćen za sejanje ogoljene mržnju prema predsedniku, i ovi dani žalosti nisu trenutak kada im se treba odgovarati onako kako su zalužili", naveo je Petković.

#Petar Petković