AKTUELNO

Dragan Šutanovac obavestio sve odbore da Saša Janković više nije partner DS... Zapretio izbacivanjem iz stranke svima koji Jankoviću pomognu da formira svoju partiju

Lider DS Dragan Šutanovac zapretio je da će izbaciti iz stranke sve funkcionere koji pomognu propalom dosovskom predsedničkom kandidatu Saši Jankoviću da formira svoju partiju, saznaje Informer!

Šutanovac je, tvrde naši odlično obavešteni izvori, prošle nedelje naložio odborima DS širom Srbije da obustave svaki vid podrške Saši Jankoviću!

Besan zbog 'izdaje'

Prema rečima naših sagovornika, predsednik DS je besan zbog Jankovićeve odluke da posle izbora formira svoj politički pokret.

- To što Saša Janković radi jeste klasična izdaja i najgora prevara! Pa naša stranka mu je uradila gotovo sav logistički posao tokom izborne kampanje, pružila mu je svu infrastrukturu i on nam sad vraća tako što pravi svoju partiju. Šule, ma šta pričao javno, u stranci ne krije svoje nezadovoljstvo. Direktiva o zabrani podrške Jankoviću samo pokazuje koliko je on zapravo ljut na Jankovića... - prenosi Informerov sagovornik, visokopozicionirani funkcioner DS koji je insistirao da mu ne pominjemo ime.

Na drugoj strani, Vladimir Pejić, direktor agencije "Faktor plus", kaže da je DS u velikom političkom iskušenju.

- Dok je Janković bio samo pojedinac, savez njega i DS je još i mogao da funkcioniše... Ovo što se dešava sada jeste sasvim logična odluka jer nije normalno da jedna stranka pomaže pravljenje druge... Pošto je Janković najavio pokret, to znači da se ne slaže s politikom DS, pa bi bilo čudno da ga oni i dalje podržavaju. U najmanju ruku nije korektno prema demokratama da Janković izlazi sa svojom partijom, budući da su mu odradili veliki posao u kampanji - ističe Pejić.

S njim se slaže i Miroslav Šutić, direktor agencije "Partner konsalting", koji kaže da DS sada verovatno žali što je na izborima podržao Jankovića.

- Sasvim je logično i očekivano da se raspadne savez Jankovića i DS. Njihova "saradnja" je svakako bila nerealna. Oni su, pre svega, konkurenti u istom biračkom telu, s tim što Janković ima daleko veći potencijal preuzimanja birača od potencijala DS da očuva birače... Na kraju, do sledećih izbora, Janković će progutati DS - naglašava Šutić.

Politički razlaz

Marketinški stručnjak Nebojša Krstić podvlači da je Šutanovac postupio na potpuno ispravan način.

- Ukoliko je ovo tačno, Šutanovac je odlično postupio. Pomaganje Jankoviću da osnuje politički pokret bila bi potpuna autodestrukcija Demokratske stranke. Pritom, Janković sa idejom i vrednostima demokrata nema nikakve dodirne tačke... - zaključuje Krstić.

#Demokratska stranka

#predsednik

'