AKTUELNO

Vlada Srbije usvojila je danas odluku kojom se omogućava državljanima Republike Albanije ulazak na teritoriju Republike Srbije bez putne isprave, sa važećom biometrijskom ličnom kartom.

Ova odluka rezultat je potpisanog međudržavnog sporazuma između dve zemlje kojom će se olakšati protok ljudi, robe i kapitala i dodatno pružiti mogućnost za razvijanje dobrosusedskih odnosa zemalja Zapadnog Balkana, saopštila je vladina Kancelaija za saradnju sa medijima.

Primenom ove odluke, kako se navodi, stvaraju se dodatni preduslovi za dalje razvijanje privredne, ekonomske, naučne, prosvetne, sportske i kulturne saradnje između dve države.

ODOBRENA ISPLATA POMOĆI OD 10 000 DINARA

Vlada Srbije danas je dala saglasnost da se zbog angažovanja na lečenju i sprečavanju širenja epidemije zarazne bolesti Covid - 19, isplati jednokratna novčana pomoć od po 10.000 dinara zaposlenima u ustanovama socijalne zaštite za smeštaj korisnika čije se radno angažovanje u potpunosti ili delimično finansira iz budžeta Republike Srbije.

Isti iznos biće isplaćen profesionalnim pripadnicima Vojske Srbije u vojnozdravstvenim ustanovama, kao i zdravstvenim radnicima zaposlenim u Ministarstvu unutrašnjih poslova. Ova jednokratna novčana pomoć biće isplaćena zdravstvenim radnicima u zavodima za izvršenje krivičnih sankcija, kao i zdravstvenim radnicima u Zavodu za sport i medicinu sporta Republike Srbije.

ODOBRENO 150 MILIONA DINARA ZA PODRŠKU TURIZMU

Vlada Srbije usvojila je Program rasporeda i korišćenja subvencija za podršku radu turističkih agencija, organizatora turističkih putovanja zbog poteškoća u poslovanju prouzrokovanih epidemijom bolesti COVID-19. Za ove namene Vlada je odobrila 150 miliona dinara, navodi se u saopštenju sa sednice vlade.

USVOJENA UREDBA O CENTRIMA SPOLjNE TRGOVINE U INOSTRANSTVU

Vlada Srbije usvojila je Uredbu o centrima spoljne trgovine u inostranstvu kojom se Vladi i Privrednoj komori Srbije omogućava rad na zajedničkoj promociji države i privrede. Usvajanjem ovog akta uređuju se status, poslovi i način osnivanja centara spoljne trgovine u inostranstvu, saopšteno je iz vlade.

#Vlada Srbije