AKTUELNO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas čestitku povodom 16. novembra - Dana Kopnene vojske, u kojoj se kaže:

“Svim pripadnicima Kopnene vojske čestitam 16. novembar - Dan vida.

Nastavljajući tradiciju Srpske vojske dugu više od jednog veka, uprkos složenim uslovima u kojima radite, zahvaljujući vašoj stručnosti, odgovornosti i profesionalizmu čuvate ugled Vojske Srbije i svakodnevno pokazujete da ste dostojni naslednici kolubarskih junaka.

Kao pripadnici najbrojnijeg vida Vojske Srbije, pružili ste punu podršku jačanju mira, bezbednosti i stabilizacije u regionu. Vaše jedinice realizuju zadatke koji se postavljaju pred njih i postižu zapažene rezultate u obuci i osposobljavanju pripadnika Kopnene vojske i drugih subjekata odbrane i bezbednosti naše zemlje.

Uveren sam da ćete nastaviti započete reforme, dati pun doprinos daljoj reorganizaciji Vojske i biti značajan faktor u savremenoj vojnoj organizaciji, po meri usvojenih, proverenih i potvrđenih međunarodnih standarda i kriterijuma.

Čestitam vam praznik, siguran da ćete i u narednom periodu, uz modernizaciju i osavremenjivanje jedinica i ustanova svoga vida, nastaviti da profesionalno i kvalitetno ispunjavate postavljene zadatke, u čemu ćete imati podršku Republike Srbije”, navodi se u čestitki predsednika Vučića.

#Aleksandar Vučić

#Dan Kopnene vojske Srbije

#čestitka