AKTUELNO

Nasuprot je svim pravoslavnim predanjima i kanonima biti sitni šibicar, manipulator i lažov kakav je Mlađan Đorđević, izjavio je Milosav Miličković, član Predsedništva Srpske napredne stranke

- Naravno da nije Aleksandar Vučić dao novac iz svog džepa za radove na Hramu Svetog Save u Beogradu niti je to ikada tvrdio, već se radovi završavaju novcem iz budžeta. Dok mantra ovu mantru o novcu svih građana Srbije, Mlađan Đorđević, u narodu i dalje poznat samo kao kum i najbliži saradnik i u poslovima i na funkcijama Dragana Đilasa i savetnik bivšeg predsednika Borisa Tadića, mogao bi konačno da objasni i kako su on i saborci u vreme svoje vlasti raspolagali tim novcem - kaže Miličković, i dodaje:

- Kako su se na računima njihovih privatnih kompanija gomilali milioni i milioni evra, raznim šemama, baš za vreme dok su bili na vlasti u Srbiji, koja je istovremeno tonula u ekonomsko beznađe, a građani brzinom svetlosti siromašili. Pamti ih narod u Srbiji po ulaganju u jednu repliku Terazija.

Miličković kaže da, kada Mlađan Đorđević „prepodobni“ objasni rasprodaju i privredno sakaćenje naše zemlje, mogao bi objasniti i sve odluke kojima su on i saborci doprineli takozvanoj nezavisnosti Kosova.

- Svaka do jedne smanjila je suverenitet naše zemlje i delo je takozvanih patriota kojim mobilni svira „Oj, Kosovo“, dok se džepovi pune milionima. Zna naš narod na Kosovu i Metohiji odlično te i takve - ističe Miličković.    

Kako kaže, zbog svega učinjenog u vreme dok su bili na vlasti i odlučivali u Srbiji, narod zna da su Đilasove i Đorđevićeve brige i za bolji život građana i za Kosovo i Metohiju apsolutno lažne.

- Čiste šibicarske fore u želji da se vrate u fotelju u kojoj za Đilasa i Đorđevića nema ni kanona, niti bilo čega svetog i u toj nameri ne libe se čak ni da iznose najjadnije moguće laži i vode hajke na patrijarha Irineja i Srpsku pravoslavnu crkvu. Ali tako je to valjda u njihovom svetu tajkuna. U pristojnoj i normalnoj Srbiji, kakva je danas na čelu sa Aleksandrom Vučićem, radovaćemo se i bićemo ponosni na završetak radova, svečano otvaranje i osveštanje Hrama Svetog Save, jednom od tri najveća pravoslavna hrama na svetu, a Đorđević i Đilas nek nastave da šibicare - kaže Miličković.

#Milosav Miličković