AKTUELNO

Kako je rekao, ulagalo se i u škole, vrtiće i odgovaralo na druge potrebe stanovnika ovog naselja.

Grad Novi Sad je u prethodnih osam godina uložio 450 miliona dinara u Budisavu, najviše u izgradnju kanalizacije, a gradonačelnik Miloš Vučević kaže da se i dalje radi na poboljšanju komunalne infrastrukture i uslova života u tom naselju.

Vučević je danas obišao radove na popravci kolovozne konstrukcije i asfaltiranju u ulicama Dušana Ćubića, Prnjavorskoj, Partizanskoj i Cara Dušana.

U tim ulicama u Budisavi u toku je i redovna popravka oštećenja na kolovozu i saobraćajnoj signalizaciji.

- Pokušavamo da iskoristimo vremenske uslove i da nastavimo sa komunalnim opremanjem svih delova grada. JKP Put asfaltira ulice na nekoliko lokacija u Budisavi, nešto kroz investicije, a nešto kroz program unapređenja putne privrede - rekao je Vučević.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Kako je saopšteno, Vučević je naveo da se u ulicama Cara Dušana i Partizanskoj izvodi kompletna rekonstrukcija koja podrazumeva izgradnju kolovoza, vodovoda i javne rasvete.

Građani su zadovoljni jer vide da se tokom cele godine radi na poboljšanju komunalne infrastrukture i uslova života. Otkad vodim Novi Sad investirali smo 450 miliona dinara u Budisavu, a najveći deo novca utrošen je na izgradnju kanalizacije.

Kako je rekao, ulagalo se i u škole, vrtiće i odgovaralo na druge potrebe stanovnika ovog naselja. 

- Lepa vest je da smo obezbedili uslove da uskoro krenu sa radom četiri nove grupe u vrtiću u Budisavi. Do sada je vrtić mogao da primi 80 dece, a sa ovom investicijom moći će još njih 100, s tim da su tri grupe jaslene, kojih ranije nije uopšte bilo - naglasio je gradonačelnik Novog Sada. 

Predsednik saveta Mesne zajednice Budisava Nemanja Janković rekao je da su meštani prezadovoljni svime što je urađeno, te da je, pored kanalizacione mreže, ulaganje u putnu privredu kapitalna investicija za njihovo naselje.

#Budisava

#Miloš Vučevič