AKTUELNO

Premijer će obići i radove na izgradnji Koridora 10.

Prmijer Srbije Aleksandar Vučić boravio je danas u Leskovcu gde je puštena u rad rekonstruisana deonica pruge Vinarce-Đorđevo.

Foto: Tanjug

Premijer je rekao da se radi na modernizaciji i izgradnji novih 270 kilometara pruge, kao i da će se od Beograda do Valjeva stizati za manje od sat vremena.

Puštanju u saobraćaj obnovljene deonice pruge prisustovala je i potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, v.d. generalnog direktora "Infrastrukture Železnice Srbije" Dušan Garibović, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i otpravnik poslova ruske ambasade Denis Kuznedeljev.

Radovi na rekonstrukciji i modernizaciji deonice Vinarce-Đorđevo, duge 15 kilometara, završeni su pre predviđenog roka, a njihova vrednost iznosi oko 9,5 miliona dolara.

Foto: Tanjug

Modernizacijom i rekonstrukcijom tog dela pruge završene su sve tri "južne" deonice, ukupne dužine 46,5 kilometara, na međunarodnom železničkom Koridoru H, između Niša i Preševa, napominju "Železnice Srbije".

Početak radova na tri "južne" deonice na železničkom Koridoru H počeli su 18. aprila 2016, a ukupna vrednost radova je 30,4 miliona dolara.

Rekonstrukcija te tri deonice finansirana je iz ruskog državnog kredita za modernizaciju srpskih železnica, a radove je izvodila kompanija Ruskih državnih železnica "RŽD Internešnl", sa domaćim podizvođačima.

Foto: Tanjug

Priče o velikoj Albaniji koordinisana akcija,ali zašto sada?

Premijer Srbije je, odgovarajući na pitanja novinara u vezi sa izjavama albanskih i kosovskih političara, izjavio da je očigledno reč o dobro koordinisanoj akciji albanskih političara iz Albanije i sa teritorije KiM, ali i Albanaca iz Preševske doline, i u to nema nikakva sumnje.

U tom se smislu postavlja samo nekoilko pitanja, dodao je, te naveo da su to: da li Albanci to rade sami ili u koordinaciji s nekim drugim, možda i sa nekog drugog kontinenta, zašto sada i šta su im prave namere - rekao je premijer.

A odgovor na to su, kako je naveo, da se sve kreira u saradnji s najmanje jednom tajnom službom, za šta postoje dokazi.

Smatra da je pokušaj legitimizacije albanskog pitanja uvođenjem dublje u problem Makedonije i, s druge strane, želja da se Srbija isprovocira da regauje neodgvoorno i da oni spadnu žrtve.

Kako je rekao, zabrinut je i to ne zbog naše nego tuđe neodgovosnoti i još jednom je ponovio da su našle tragove delovanja jedne strane službe sa službama iz Albanije i Prrištine.

Foto: Tanjug

- Nije reč o jednoj od najvećih svetskih sila - rekao je Vučić.

Primetivši da Johanesa Hana optužuju da reaguje po nalogu Srbije, rekao je da je to zastrašujuće.

On je ponovio da smatra da je mogući cilj svakodnevnih izjava o velikoj Albaniji da se ta priča potpuno legitimizuje i postane potpuno normalna i da više nikome ne pada na pamet da na to reaguje.

Građanim je porucio da ne treba da ih plase izjave o stvaranju nekakvih novih država na uštrb naše teritorije i istakao da će Srbija sačuvati mir i stabilnost.

Foto: Tanjug

Zbog opozicije ću dobiti dvotrećinsku većinu

Govoreći o protestima, on se zahvalio organizatorima na svemu što su proizveli posle izbora.

- Ako ovako nastave podići će mi rejting. Pokušavaju da ubede narod da ne zna za koga je glasao, da dokažu da glas onih koji su glasali za mene manje vredi. Dobili smo manje glasova u Zaječaru, pa se nismo bunili. Naprotiv, Vlada će pomoći Zaječaru da napreduje maksimalno. Gubitnici će uvek tražiti razloge u drugima, ali nikada u sebi - rekao je premijer.

Foto: Tanjug

Govoreći o optužbama opozicije, premijer je istakao da je poena narodu dati što više auto-puteva, fabrika, i to je smisao, a ne to da li će se nekome da se svidi.

- Ne moram nikome da budem dobar, iza nas stoje rezultati. Sećaće se ljudi naše vlade, a ne te velike gospode koja svaki dan soli pamet o nečemu. Smejao sam se kad sam na protestu video transparent "Privatizovali ste i vazduh". Pa mi ništa nismo privatizovali, nijednu firmu, ni jedno preduzeće. A koji su oni to kilometar pruge napravili, koji kilometar auto-puta? Šta su uradili? - zapitao se premijer.

#Aleksandar Vučić

#Koridor 10

#Leskovac

#železnička stanica

'