AKTUELNO

Član Glavnog odbora Srpske napredne stranke i narodni poslanik Aleksandar Marković izjavio je danas da je predsednika Aleksandar Vučić za ujedinjenu Srbiju, dok su Dragan Đilas i njegov kum Mlađan Đorđević politikatni koji se zalažu za podelu Srbije.

- Predsednik Aleksandar Vučić je državnik. Vučić je za ujedinjenu Srbiju. Srbiju koja je jedinstvena kada treba da ostvari strateške interese koji će učiniti boljim život njenih građana - naveo je Marković u saopštenju.

S druge strane, kako navodi, Dragan Đilas i njegov kum Mlađan Đorđević su politikanti ujedinjeni jedino u gomilanju miliona na računima svojih firmi, operisani od brige za narod i ovu zemlju.

- Za razliku od Vučića, zalažu se za podelu Srbije. Zato su im redovne teme podela građana Srbije i to po svim mogućim osnovama, a po potrebi i razvrstavanje u prošlosti - kaže funkcioner SNS.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Navodi da zato Đilasov kum Mlađan Đorđević ocenjuje da je sramotno što Vučić kaže da su američke pilote spasili meštani suvoborskih sela.

- Besedi Đorđević da kada bi se aktuelna vlast pozabavila podelom ovih meštana na četnike i partizane, to bi bio osnov za izgradnju srpsko-američkih odnosa - kazao je Marković.

Ipak, kako ističe, Đorđević nikako da objasni zašto te svoje „mudre“ recepte za izgradnju odnosa nije primenio dok je bio savetnik Borisa Tadića u vreme dok je bio predsednik.

Foto: Tanjug/Andrija Vukelić

Imali su godina i godina svoje vlasti da pokažu sve što umeju i da sprovedu ono što danas govore, ali eto nikako da objasne zašto nisu, naveo je on.

- Tek je licemerje ovog lažnog borca za Kosovo i Metohiju Mlađana Đorđevića posebna tema. Baš za vreme njihove vlasti Albanci su proglasili jednostranu nezavisnost, a ova klika u tadašnjem Beogradu nakon toga uradila je - sve da smanji suverenost Srbije na KiM. Kapitulacija je blaga reč za njihove postupke - zaključio je Marković u saopštenju.

#Aleksandar Marković

#Dragan Đilas

#Mlađan Đorđević

#SNS