AKTUELNO

Potpredsednik Glavnog odbora SNS Marko Đurić izjavio je danas da su komentari izvestioca Evropskog parlamenta za Kosovo Viole fon Kramon neargumentovani, da pokazuju da nije istinski borac za demokratiju i da želi da nametne obavezu da građani u Srbiji biraju po njenoj volji i volji onih u čije ime lobira.

"Pozivam Violu fon Kramon da nas barem malo iznenadi baveći se nečim osim neargumentovanim i pristrasnim blaćenjem Srbije. Pozdravljam to što se, kao izvestilac Evropskog parlamenta za našu južnu pokrajinu, bavi situacijom u ostalim delovima Srbije, iako to čini na zlonameran i propagandistički način, međutim bilo bi još bolje da lekcije o demokratiji drži u Donjoj Saksoniji ili u Briselu", rekao je Đurić u pisanoj izjavi.

Ističe da se od nje očekuje "da služi svojim sugrađanima u Nemačkoj, a ne samo Albancima na Kosovu i Metohiji".

Đurić kaže da je Viola fon Kramon još jednom potvrdila da je lažni borac za demokratiju, jer građanima Srbije uskraćuje pravo da biraju po svojoj volji i u interesu svoje zemlje, namećući im obavezu da biraju po njenoj volji i volji onih u čije ime lobira.

"Srbija je očigledno oaza istinske demokratije u Evropi, jer kod nas greška sistema kakva je Viola fon Kramon nije moguća.Srbija želi da bude deo Evrope u kojoj nedobronamerni i neodgovorni pojedinci neće moći da nevelikim brojem glasova budu izabrani na važne funkcije i ničim zasluženo postanu svemoguće sudije državama i narodima", poručuje Đurić.

#Marko Đurić