AKTUELNO

Noviar Marko Matić, rekao je za Novo jutro tv Pink, komentarišući informaciju da je još jedan paket dokumenata iz Haškog suda za zločine na KiM predat u sedite bivših boraca OVK, rekao da je to izrugivanje žrtvama i njhovim porodicama.

„Znamo da ima na hiljade ljudi čije sudbine još nisu razjašnjene, a da ne pričamo da su oni koji su odgovorni za te njihove sudbine procesuirani i da su se suočili sa silama zakona i odgovornosti. Jasno je da je sve farsa i zamazivanje očiju javnosti, kao i ruganje Srbiji koja je mnogo uradila da se procesuiraju zločoni od strane pripadnika srpskog naroda“, rekao je Matić.

On je dodao da gotovo niko sa prostora bivše Jugoslavije nije dogovarao za zločine nad Srbima.

„Suština je da je taj čitav koncept pomirenja koji je postojao, kada pogledamo na način kako je suđeno i kako su Abanci sa Kosova izbegli odgovornost ubijajući svedoke i uklanjajući tragove, možemo jasno da vidimo da li smo bliže pravdi i razumevanju onoga što se dešavalo devedesetih“, rekao je Matić i dodao da je taj koncept srušen i da je ovo samo bizaran šlag na tortu na čitavu farsu koja je, kako kaže, kreirana prethodnih 20 godina.

Foto: TV Pink Printscreen

Dr Jelena Vukojičić, politikolog, rekla je da je svima jasno o čemu se tu radi, i dodaje da se priča jedna priča, ali da su za ratove devedesetih odgovorni mnogi pojedinci koji su učestvovali u njima a nisu osuđeni ni za šta u Haškom tribunalu.

„Svi ti sudovi za ratne zločine i nisu napravljeni da bi zaista osudili ratne zločince, već da bi podržali zapadnu politiku vođenu devedesetih godina. Kako bi im dali pravni temelj“, rekla je dr Vukojičić.

Kako kaže, ispada da su svi zločinci žrtve srpskih agresora, i dodaje da je Hag samo trebao da da jedan pravni legitimitet.

„Još uvek vučemo repove te politike“, rekla je dr Vukojičić.

#Jelena Vukojičić

#Marko Matić