AKTUELNO

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je danas da je hapšenje devet bivših boraca Vojske i Policije RS još jedan dokaz da je pravosuđe BiH antisrpsko i u funkciji ratne politike Alije Izetbegovića.

Mnoge činjenice, navodi Linta u saopštenju, pokazuju da Tužilaštvo i Sud BiH od osnivanja imaju selektivan pristup u procesuiranju ratnih zločina i bave se kažnjavanjem ratnih zločina na štetu srpskog naroda.

On smatra da strateški ciljevi Tužilaštva i Suda BiH nisu pravda za sve žrtve i pomirenje, već pravdanje apsurdne optužbe bošnjačke elite da su Srbi izvršili agresiju na BiH i počinili masovne zločine i genocid nad Bošnjacima kao i da se RS prikaže kao tvorevina koja je nastala na masovnim zločinima i genocidu i da je zbog toga treba ukinuti.

Zbog toga se, kaže, radi planski da se što više Srba uhapsi i osudi za ratne zločine kao i da se u srpskom narodu u RS stvori atmosfera straha i uznemirenosti.

Linta još jednom poziva Tužilaštvo za ratne zločine Srbije da konačno počne da procesuira brojne zločine nad Srbima u BiH.

#Bosna i Hercegovina

#Hapšenje

#Miodrag Linta

#Republika Srpska