AKTUELNO

Među nasilnim protestantima koji su uništavali zdanja u prestonici i upadima u Narodnu skupštinu ugrozili živote prisutnih i zaposlenih proveden je i Tunižanin Sami Dahili, koji je učestvovao u organizaciji ekstremnih i desničarskih protesta u Tunisu 2010. godine.

Dahili je u Srbiji učestvovao u nasilnim protestima đilasovaca i desničarskih ekstremista ispred Skupštine Srbije. A o tome da nije slučajnost da je jedan od učesnika brutalnih protesta u prestonici Srbije govori i činjenica da je on tokom 2010. godine organizovao seriju demonstracija, koji su poznati pod nazivom Arapsko proleće , u Tunisu.

Te demonstracije proširile su se ubrzo na zemlje Bliskog istoka. Upućeni u seriju demonstracija Arapsko proleće svedoče da je upravo Dahili u bliskim odnosima sa CANVAS-om i da je od njih dobijao uputstva i detaljne smernice kako da deluje.

Podsećamo da je BIA privela drugog dana protesta dva muškarca - jednog iz Ukrajine i jednog iz Kirgistana, a oobojica su imala izraelsko državljanstvo i pasoše. 

Oni su osumnjičeni da su izazivali nerede tokom nasilnih protesta u Beogradu.

#protesti