AKTUELNO

Popredsednik glavnog odnora Srpske napredne stranke Milenko Jovanov rekao je u svom pisanom saopštenju da posle današnjeg obraćanja Boška Obradovića, potpuno je i nedvosmisleno jasno da protesti, na ulicama Beograda i nekoliko drugih gradova, nemaju apsolutno nikakve veze ni sa koronom, ni sa bilo čim drugim, već se radi o nasilnom pokušaju Đilasa, Jeremića, Obradovića i ostalih da dođu na vlast.

Danas je takođe jasno, kako navodi da im je ovo bio plan od početka i da nasilje, kome pribegavaju u želji da se domognu vlasti, zajedno sa bojkotom parlamentarnih izbora, čini sastavni deo odavno skovanog plana.

-I nakon što su se uverili da ih Srbija neće, ova grupa siledžija, ova apsolutna politička manjina, želi nasiljem i potpunim onemogućavanjem normalnog života čitave zemlje i naroda, da natera Srbiju da ih podrži! - kaže Jovanov.

Srbija i njeni građani, ona pristojna i tiha većina, koja zapanjeno posmatra na šta su sve spremni ovi ljudi, ovo nikada neće dozvoliti i nikada neće pristati da budu silom naterani da podrže one, kojima ni nacrtanu kravu ne bi poverili, a kamoli držav - dodaje on.

Kako kaže, Srbija je zemlja, za čiju su slobodu i slobodu njenog naroda da samostalno i slobodno bira koga hoće na vlasti, a koga u opoziciji, njeni najbolji sinovi davali živote.

-Slobodu, koju su izborili, ne može i ne sme da pogazi grupa tajkuna, fašista i ništarija, željna vlasti i para - ističe Jovanov.

-Koliko god bili gramzivi, željni vlasti i agresivni, Srbija ih se neće uplašiti i neće biti njihov plen - zaključuje on.

#Milenko Jovanov

#saopštenje