AKTUELNO

Srpska opozicija, nezadovoljna izbornim debaklom na predsedničkim izborima, na perfidan način zloupotrebila je lažni tvit ministra policije Nebojše Stefanovića o protestima koji se održavaju u Srbiji.

Naime, na internetu i društvenim mrežama kruži lažni tvit ministra Stefanovića u kome se navodno kaže:

- Poštovani građani i građanke, ne bojte se. Večeras će vas vaša policija zaštititi od huligana i pijanica. Policija će to po kratkom postupku - stoji u lažnom tvitu što su pojedini političari iz opozicionih redova jedva dočekali kako bi osuli paljbu po ministru policije.

Tako je, primera radi, funkcionerka pokreta 'Dosta je bilo' Miroslava Milenović, ista ona koja se lažno predstavlja kao finansijski stručnjak a zapravo je geolog, na svom Tviter nalogu prokomentarisala:

- Za ovakve reči se podnosi ostavka u normalnoj zemlji. Medijski mrak mora da se osvetli... Kao građanka ne bojim se mladosti, poštujem je - navela je ona.

Foto: Printscreen Twitter

Sa druge strane, državna sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković pozvala je nadležno tužilaštvo da utvrdi ko na društvenim mrežama zloupotrebljava ime ministra policije Nebojše Stefanovića i MUP Srbije.

- Nedopustivo je da se ime i funkcija ministra Stefanovića, kao i celokupna policija, zloupotrebljavaju u dnevno-političke svrhe i da se namerno izaziva panika i širi strah. Očekujem da nadležno tužilaštvo reaguje i utvrdi ko je zloupotrebio ministra policije i MUP Srbije - navela je Popović Ivković.

#Dosta je bilo

#Laž

#Nebojša Stefanović

#Tviter

'