AKTUELNO

Predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Sergej Trifunović izjavio je da je ideja bojkota izbora "prazna" i da ne znači ništa. Kako navodi, nakon odluke da izađe na izbore, on je odmah obavestio Borisa Tadića i lidera SSP Dragana Đilasa, koji mu je rekao da zna da je bojkot besmislen.

- Odmah sam pozvao dva čoveka sa kojima mogu da razgovaram. To su Boris Tadić i Dragan Đilas. Objasnio sam im da se kod mene u PSG ozbiljno ‘kuva’ zaokret ka izlasku na izbore i da ja više nemam kontraargument za to. Tadić je rekao da će odmah sa nama, ako nas dvojica izlazimo na izbore, a Đilas je rekao da ‘kapira’ da je bojkot besmislen, ali da sada nema kud - objašnjava Trifunović.

Kako kaže, on ih je obavestio da ne mora da poštuje bilo kakve agende i da je odlučio da izađe na izbore.

- Ta priča da sam ja izdao bojkot je glupa. Ja ništa nisam izdao. Ta ideja je prazna i ne postoji - rekao je on.

Trifunović je kritikovao i aktivnosti bojkot kampanje, navodeći da se ona svela samo na lepljenje “Bojkot” nalepnica u Mladenovcu u septembru prošle godine.

- Uzmite u obzir da 50 odsto Srbije nema internet i da ljudi po selima nemaju ni pojma šta je bojkot. Nama međunarodna zajednica govori da smo nevidljivi ako smo u bojkotu. Ako niste deo sistema, onda ste deo problema - navodi lider PSG.

#Dragan Đilas

#Sergej Trifunović

'