AKTUELNO

Proslavljeni kosarkaš Ratko Radovanović poručio je da je podržao predsedničkog kandidata Aleksandra Vučića zato što je Srbiji doneo nadu, spasao je od bankrota i preokrenuo tok njene istorije.

Radovanović je istakao je čvrsto uverenje da je predsednički kandidat Aleksandar Vučić jedini sposoban da našoj zemlji i njenim građanima obezbedi bolju budućnost.

- Kao što se u poslednjih tri godine, od kada je Vučić na čelu Vlade Srbije, država odgovorno odnosi prema svojim građanima u svim oblastima života tako se odgovorno odnosi i prema sportu, sportistima i sportskim radnicima - rekao je Radovanović, jedan od 644 potpisnika podrške Aleksandru Vučiću.

On je naveo da se u srpski sport danas ulaže više nego ikad, da je povećan fond za isplatu nagrada za osvojene medalje, a da se novac našim zasluznim sportistima isplaćuje odmah posle takmičenja bez ikakvog čekanja ''što je velika promena u odnosu na raniju praksu kada se obećavalo i najavljivalo, a na isplate godinama čekalo''.

Radovanović je posebno naglasio da država , od kada je Vučić na njenom čelu, ne ulaže samo u vrhunski, već i u rekreativni i školski sport.

Kako je rekao, u poslednje tri godine napravljeno je i obnovljeno na stotine sportskih terena i igrališta, finansijski su pomagana sportska udruženja i klubovi, najmlađima je omogućeno besplatno bavljene sportom, a usklopu projekta velike obnove škola renovirane su brojne sale širom Srbije, a neke su prvi put, čak i nakon 40 godina od izgradnje, dobile fiskulturne sale.

On je pozvao građane da se sete kako je Srbija bila ekonomski razorena, zapuštena i ponižena, pre nego što je Vučić došao na čelo države.

- Vidim da se danas širom zemlje grade autoputevi, mostovi i pruge, da nam stižu investicije, da se otvaraju fabrike i nova radna mesta. Veoma sam zadovoljan što se obnavljaju škole i bolnice, ali i zbog toga što se ne svađamo sa komšijama, što smo sidro stabilnosti u regionu, što smo povratili međunarodni ugled, diplomatsku i vojnu snagu - dodao je.

#Aleksandar Vučić

#Košarkaš

#SNS

'