AKTUELNO

Lider "Dveri" sprovodi štrajk kakav dosad nije viđen, navodi predsednica Skupštine.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković kaže da je ozbiljno zabrinuta za zdravstveno stanje Miladina Ševarlića, Sandre Božić i Aleksandra Martinovića.

- Već drugi dan sede na suncu, ne bi li ispunili svoje ciljeve i vrlo su istrajni – kaže Gojković. Boško Obradović, kako dodaje ona, sprovodi štrajk kakav u istoriji štrajkova glađu nije viđen. 

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Kaže da su mu juče prišli Borko Stefanović, Dragan Đilas i nepoznate osobe, te da su mu dali kesu nakon čega se povukao u svoje odaje. Ne zna da li je prekršio štrajk glađu, ali, kako kaže, zna da je spavao 7-8 sati. 

Foto: Tanjug/Andrija Vukelić

- Kada ste vi (novinari) ponovo došli, on je izašao napolje. Ostavljam građanima Srbije da ocene da ,li je štrajkovao glađu ili je izveo loše režiranu predstavu – kaže Gojkovićeva na konferenciji za novinare. 

Ponavlja da je zabrinuta za stanje poslanika koji štrajkuju glađu, a da su poslanici Martinović i Božić postavili ozbiljan zahtev tužilaštvu. 

- Želim da apelujem na tužilaštvo da što pre izađe pred narod i da neke odgovore, kakvi god oni bili – kaže predsednica parlamenta. Na pitanje novinara o kesama koje su donete Bošku Obradoviću, Gojković kaže:

- Pored poslanika Boška Obradovića se nalaze još neka lica koja ga podržavaju. Kada je u pitanju Dragan Đilas, izgelda da može sve. Pretpostavljam da su odgurnuli policajce. Za Đilasa i Obradovića ne važe zakoni ove države - rekla je Gojković odogovarajući na pitanja novinara.

- Očigledno bogati Đilas može sve, pa i Obradoviću da donosi navodno molitvenik - dodala je.

Foto: Tanjug/Andrija Vukelić

Ona je takođe zamolila građane Srbije da izađu na izbore 21.juna i da iskažu svoju političku volju.

#Maja Gojković

<
'