AKTUELNO

Ponašanje jednog dela opozcije je samo uvreda i napad na najviši zakonodavni dom, ocenili su sagovornici za TV Pink.

Predsednik pokreta „Dveri“ Boško Obradović izjavio je juče da neće prekinuti štrajk glađu „sve dok vlast i opozicija ne sednu za pregovarački sto“. Međutim, Obradović je takođe novinarima ispred Skupštine kazao da te pregovore ne može da organizuje predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Kako stvari stoje, Obradović nasavlja svoj štrajk sedeći na stepeništu Skupštine Srbije. 

Aleksandar Čortić poslanik SPO rekao je za Novo jutro TV Pink da sadašnja opozcija i opozcija iz devedestih, kada je pao režim Slobodana Miloševića, ne mogu ni na koji način da se porede.

Foto: TV Pink Printscreen

-Devedesetih je iza opozicije stajao veliki broj građana, znalo se šta se želi, nismo mi tada stvarali incidentne situacije – rekao je Čortić i podsetio da su se tada lideri opozcije i hapsili, što sada nije nikako slučaj.

Kako kaže, jedan deo opozicje bi sada da „nasilno upada u institucije i da ih nasilono zauzima“

-To je sve nešto što je uoči izbora slika opozcije. Oni svojim ponašanjem samo građanima olakšavaju izbor 21. juna – smatra Čortić.

Ognjen Karanović istoričar kaže za Novo jutro da niko iz redova opozicje nije osudio nasilje koje se dešavalo u Skuštini Srbije. On je ponašanje pojedinih opozicionara ocenio nedoličnim i kao uvredu na samu Skupštinu kaoinstituiciju.

Foto: TV Pink Printscreen

-Niko iz SzS nije osudio napad na Marjana Rističevića i Milovana Drecuna, kao i napad na Narodnu Skupšinu. To je velika sramota. Boško Obradović je izabrani narodni poslanik i da napada najviši zakonodavni dom – kaže Karanović, dodajući da je pratio jučerašnje robraćanje Obradovića.

Kada nemate ideje i pristalice, onda se ekstremni. Dveri se okreću nasilju. Mislim da bi država trebala da regauje – smatra Karanović.

-Obradović kaže da je pokušao sve, i da mu je ostalo još ovo što upravo radi. Mislim da je on potpuno iskren i da je svestan šta čini. Nije uspeo da privuče pristalice, jer su građani politički osvešćeni, i pošto nije uspeo da privuče pristalice onda je on rešio da se ovako radi – kaže Karanović, smatrajući da je sve reč o režinoj predstavi.

#Skupština Srbije

<
'