AKTUELNO

Lider Dveri Boško Obradović ponovo je izazvao incident ispred Skupštine Srbije. Naime, on i grupa njegovih kolega fizički su nasrnuli na poslanika vladajuće koalicije Marijana Rističevića, a na meti su bili i ministar zdravlja Zlatibor Lončar i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik.

Obradović i njegove kolege iz Dveri nasrnuli su na Rističevića i pocepali mu sako, dok su ministru Lončaru pokušali da blokiraju ulaz u zgradu Skupštine.

Video: Privatna arhiva

Obradović i pristalice Dveri drže transparente “Dole vlada”, “Da li korona zavisi od izbora”, “Ne može Ðurđevdan, ali izbori mogu”, nose zastave Srbije i stranačka obeležja, i dovikuju da je predsednik Srbije "izdao Kosovo”.

Oni su, uoči početka sednice, blokirali centralne stepenice na ulazu u parlament, duvali u pištaljke, a poslanicima ne dozvoljavaju da uđu u zgradu.

Video: Privatna arhiva

U skupštinu je nešto malo pre 10 sati došao ministar zdravlja Zlatibor Lončar, a u jednom trenutku se lider Dveri sa pištaljkom uneo u lice ministru, koji je nastojao da ga drži na odstojanju. Obezbeđenje je stalo između njih dvojice, kako ne bi došlo do većeg incidenta, a zatim su ministra Lončara “sproveli” u parlament, na glavni ulaz, ali sa bočne, a ne centralne strane.

#Biljana Obradović

#Skupština Srbije

<
'