AKTUELNO

Ne mogu da okupe ljude, pa se bave inovacijama, a sve kako ne bi radili, a primali platu i jeli ćevape, ističe ministar.

Lider Socijaldemoratske stranke i bivši predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da je na sastanku opozicije predložio izlazak na izbore na jedinstvenoj listi koja bi se zvala "Lista za bojkot". Istakao je i da bi stranke jasno stavile do znanja da neće učestvovati u radu parlamenta. 

- Na pomen ove liste setim se pesme Šarla Bodlera i stihova „Dokoni mornari od zabave love često albatrose...“ – komentariše ministar poljoprivrede Branislav Nedimović. Ističe da je razmišljao o tome šta bi mogla biti suština „Liste za bojkot“, a da bi ona za cilj mogla da ima jedino sledeći scenario - izaći na izbore, uzeti mandat u parmalentu, ne dolaziti na posao i uzimati platu. 

Foto: TV Pink Printscreen

Istoričar Saša Adamović kaže da bi bilo dobro „prevrnuti knjige“ i proveriti da li je igde postojala slična lista i politička namera, ako nije, onda bi se ona mogla patentirati i izvoziti širom sveta.

- Imali smo sličnu ideju, naime „1 od 5 miliona“ najavili su bojkot izbora tako što će na njih izaći. Samo treba proveriti da li oni već nisu patentirali ovu ideju – kaže Adamović za Pink. Dodaje da ih na skupovima ima oko 50, što je dobro jer se sa tim brojem uklapaju u preporuke epidemiologa o zaštiti zdravlja građana od koronavirusa. 

Ističe da se na skupovima promoviše nasilje kao jedina politika, dok izostaje konkretnja politička ideja, plan i program. 

- Osim pretnji, uvreda, pskovki, nasilja i laži, oni nemaju šta da pokažu, a vrhunac je patetični performans jednog od lidera koji je rešio da rida pred kamerama – kaže Adamović. 

Foto: TV Pink Printscreen

Nedimović podseća da ničija deca nisu bila spomenuta, što je i elementarna pristojnost političkog života.

- S druge strane, količinu laži i bljuvotina koja je lansirana prema porodici predsednika Vučića nisam video nigde! Ja sam u politici 20 godina, viđao sam svašta, ali očigledno da posle sedenja na hladnom betonu ispred Skupštine mora da se nešto desi, da se nešto povuče... Ne znam šta drugo da kažem. Ta količina nasilja i brutalnosti je za mene naučno-fantastična – kaže ministar za Pink. 

Ističe da je ovakva vrsta političke borbe izuzetno opasna, te da ništa nije bezazleno.

- To vam je kao zagrevanje u nuklearnom reaktoru, što više zagrevate, jednom će da eksplodira, a eksplozija će biti nekontrolisana – kaže ministar, dodajući da logiku i razloge za ovakvo ponašanje pronalazi samo u nemoći ovog dela opozicije. 

#Branislav Nedimović

#Novo jutro

<
'