AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika ističe da je Đilas s namerom održao skup u 18 sati, samo kako bi pokazao kako za njega ne važe pravila koja važe za druge ljude.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić nazvao je sinoćnji skup dela opozicije ispred Skupštine Srbije "bahatim" jer su oni koji su pozivali na skup mogli da ga organizuju u vreme kada nije na snazi zabrana kretanja, odnosno policijski čas.

- Skup je dokaz koliko je Dragan Đilas bahat. On je konferenciju ili skup mogao da drži i ranije, i u 17 časova i u 15 časova, ali ne, on je namerno držao u 18 sati kako bi pokazao kako za njega ne važe pravila koja važe za druge ljude - ocenio je Vesić.

Kako je dodao, Đilas predstavlja opoziciju i ima svako pravo da bude kritičan prema merama propisanim od struke i nadležnih organa, ali ne i u vreme kada je na snazi zabrana kretanja.

- Niko ne spori da on ima pravo da kritikuje mere, ali njegov kredibilitet je mali. On, dok je bio gradonačelnik, ništa nije uradio da bi Srbija bila spremna za krizu ovakvog tipa. Za pet godina u mandatu gradonačelnika (2008-2013), dok su četiri Klinička centra bila pod nadležnošću Skupštine grada, nabavljeno je sedam respiratora - objasnio je zamenik gradonačelnika.

Danas, ističe Vesić, samo jedan Kliničko-bolnički centar u Beogradu, Dr Dragiša Mišović ima preko 230 respiratora.

- To vam govori da čovek nije radio ništa kao direktno odgovoran za kliničko-bolničke ustanove u tom periodu - zaključio je Vesić.

#Dragan Đilas

#Goran Vesić

<
'