AKTUELNO

Mesec i po dana od uvođenja vanrednog stanja, poslanici su danas ponovo seli u skupštinske klupe. Na sednici će biti potvrđeno vanredno stanje i raspravljaće se o merama vlade koje su donete uz potpis predsednika Republike.

Na sednicu su došli premijerka Ana Brnabić, ministri Siniša Mali, Aleksandar Vulin, Zlatibor Lončar i Branislav Nedimović. 

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Parlamentarci, kao i predstavnici medija morali su jutros prvo da prođu kroz sigurnosna vrata gde im je infracrvenim sistemom za merenje temperature izmerena telesna temperatura.

Svi poslanici i učesnici zasedanja su dobili maske i rukavice, a na raspolaganju su im i dezinfekciona sredstva. I novinari koji prate skupštinsko zasedanje nose maske i rukavice.

Foto: Tanjug/Marija Petrović

Poslanici sede na svakom drugom mestu zbog neophodne udaljenosti, a ispred svakog mesta je ploča od klirita. 

Foto: Tanjug/Marija Petrović

Gojković za Pink: Poslanici bezbedni

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković istakla je da će poslanici na današnjem zasedanju biti potpuno bezbedni, ocenivši da će se pojaviti poslanici koji smatraju da je parlament pravo mesto za debatu.

„Na jako dobar način smo ovu sednicu organizovali tehnički i svako mora da prođe korz određenu proceduru – meri se temperatura, poslanici uzimaju rukavice i masku, a zatim ulaze u salu gde su sedišta ograđena vizirima – navela je Gojković za Pink.rs

Prema njenim rečima, poslanci će diskutovati i izjašnjavati se o uvođenju vanrednog stanja u Srbiji i o svim uredbama koje je Vlada Srbije donela do sada.

"Očigledno da se neće pojaviti svi poslanici, pojaviće se poslanici koji smatraju da je Skupština Srbije pravo mesto za debatu, a oni koji biraju ulicu, biraju lagodniji način bavljenja politikom jer danas je lako i neodgovorno pozivati ljude da se suprotstavljaju državi i merama koje je struka odredila u cilju da budu spašeni životi. Demokratija je svima važna, ali kada pogledate šta se dešava u celom svetu i da Srbija nije ništa kriva, odna se prvo bira život, pa sve ostalo“, navela je Gojković.

#Skupština Srbije

<
'