AKTUELNO

Marketinški stučnjak Nebojša Krstić ocenio je za Nacionalni dnevnik TV Pink da svakodnevne konferenijce za novinare koje održava krizni štab u borbi protiv epidemije koronavirusa, pojedinim novinarima služe kao napad na predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

On je ocenio da današnja pitanja koja su stigla iz pojedinih medija nisu profesionalna, već, kako smatra politčka.

-Konferenicje za štampu, pretvorile su se u parodiju. Ovo nije samo moje mišljenje, to misle i neki ugledni novinari. Juče sam pročitao mišljenje jedne od utemeljivačanovinarstva u demokratskom društvu, Bojane Lekić, koja je napisala da su ove konferenicje upravo dokaz koliko je nisko pala novinarska profesija – rekao jeKrstić, i osuduio ponašanje pojedinih novinara na konferencijama kriznog štaba.

-Nisu svi koji sebe nazivaju novinarima zapravo novinari. Vidim da su u Vladi otovreni za svakog slučajnog prolaznika. Ovde ima dosta politčkih randika I koji se predstavljaju kao politčki radnici. Oni ne pitaju ono što građane zanima, i koja su životna pitanja. Profesorima medicnskog fakuteta se upućuju politčka pitanja i cilj je da se napravi senczacionalizam – rekoa je Krstić, ističući da se pojedini novinari, kaže, ne interesuju za zdravstveno stanje predsednkovog sina.

-Čim se predsendik vratio iz Amerike nedavno, odmah su počele neke vesti, da je on bio u Sali gde je neko bio zaražen. Imali ste seriju kampanja.  Bilo je da ne žele Vučića već stručnjake, kada su krenuli stručnjaci da se obraćaju, pčeli su I njih da napadaju – ocenio je Krstić.

Kaže da pojedina pitanja na konferenciji služe jedino da bi se “neke stvari izvukle izkonteksta”. 

-Želi da se uvde nepoverenje građana u zdravstveni system a samim tim I u državnorukovodstvo – rekao je i dodao da je primetio da jedino predsednik Vučić možeda odgovori na neprijatna pitanja.

-Novinari pokupašavaju stručnjake da iskoriste za neke politčke teze da bi eliminisalipredsednika Vučića iz politčkog života – smatra Krstić.

#Nebojša Krstić

'