AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Budimpešti sa madjarskim premijerom Viktorom Orbanom o bilateralnim odnosima, saradnji i solidarnosti u borbi protiv korona virusa, kao i planovima za podršku ekonomskom razvoju dveju zemalja nakon završetka pandemije.

Vučić i Orban u prisustvu ministra finansija Siniše Malog i ministra spoljnih poslova Madjarske Petera Sijarta razgovarali su i o migrantskoj krizi i procesu evrointegracija Srbije.

- Dve zemlje intenzivno rade na planovima za saradnju u otklanjanju ekonomskih posledica pandemije, s obzirom na velike potencijale i napredak u ekonomskim odnosima u prethodnom periodu - navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da je predsednik Vučić "zamolio premijera Orbana da se kao veliki prijatelj Srbije založi za ubrzano uključivanje Srbije i Zapadnog Balkana u programe pomoći EU za borbu protiv korona virusa i otklanjanje ekonomskih posledica pandemije".

- Pripreme za dan posle pobede nad korona virusom - tako je predsednik Vučić precizirao sadržaj svoje nenajavljene posete Mađarskoj.

#Aleksandar Vučić

#Viktor Orban

'