AKTUELNO

Premijer Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Republike Srpske razgovarali su danas u Istočnom Sarajevu o ekonomskom stanju i međusobnoj saradnji, zajedničkim infrastrukturnim projektima, kao i o stvaranju uslova za otvaranje novih radnih mesta.

Kako je Dodik rekao u obraćanju novinarima posle sastanka Vučić je pokazao interes za stanje u RS.

-Najvažnija tema razgovora je kako pomoći da se dođe do novih radnih mesta. Srbija je u tome veoma uspešna. Vlada koju vodi Vučić je pokazala sposobnost i Srbija je napravila određene pomake u tom pogledu - rekao je Dodik.

Kako je konstatovao Srbija je uspela da politički stabilizuje situaciju i popravi svoj međunarodni položaj, i time da postane atraktivnija za dolazak stranih investicija.

- Bosna i Hercegovina to ne može i ne verujem da će uskoro moći da pruži takvu poruku regionalnim investitorima, jer u BiH ima dosta problema - rekao je Dodik.

On je dodao da se sa premijerom Srbije saglasio da je potrebno da se na nivou vlada ponovo sagledaju sve potrebe u RS, kako bi Srbija, u skladu sa svojim mogućnostima, pomogla.

Predsednik RS je, kako je rekao, informisao Vučića i o ekonomskoj situaciji u Istočnom Sarajevu i nameri RS da ojača univerzitet u tom delu grada kako bi bio povezan sa naučnoistraživačkim institucijama u Srbiji i RS.

Odgovarajući na pitanja novinara Dodik je rekao da se jasno vidi da su Evropska unija i Nemačka prepoznale Vučića kao lidera koji može da garantuje i omogući stabilnost u regionu.

-Mislim da je to i osnovni razlog njegove posete Berlinu i da upravo zabrinutost EU i Nemačke za razvoj sitaucije na Balkanu je dovelo do toga da se sa liderom tog kapaciteta razgovara na najodgovornijem mestu u EU - rekao je Dodik.

#Aleksandar Vučić

#Milorad Dodik

#Republika Srpska

#Sastanak

#Srbija

'