AKTUELNO

Kosovsko specijalno tužilaštvo podiglo je pred Osnovnim sudom u Prištini optužnicu protiv ministra za zajednice i povratak Dalibora Jevtića i još dvojice službenika istog ministarstva zbog sumnje da su zloupotrebili položaj.

Kako prenosi prištinski list "Epoka e Re", reč je o kršenju člana 422, stav 1 i člana 31 Kosovskog krivičnog zakona. Optužnica tereti Jevtića i dvojicu njegovih saradnika da su prekoračili svoja ovlašćenja kada su jedno vozili resornog ministarstva dali na trajno korišćenje radiju KiM iz Čaglavice, navodi prištinski list.

U međuvremenu se oglasilo i ministarstvo za zajednice i povratak čiji je portparol Uroš Staletović u izjavi za KoS Sev, demantovao navode da je vozilo ovog ministarstva "nepovratno otuđeno".

"Vozilo je dato na trenutno korišćenje legalno registrovanoj nevladinoj organizaciji. Nije tačno da je vozilo otuđeno. Ono je dato samo na trenutno korišćenje, i u međuvremenu je vraćeno ministarstvu, i ono i jeste u ministarstvu. Sve je urađeno po važećim procedurama" rekao je Staletović.

#Hapšenje

#Kosovo

#Priština

#Srbija

'