AKTUELNO

Sledeće godine plata u Srbiji mogla bi da bude 500 evra.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić danas je na Božić gostovao u Jutarnjem programu Televizije Pink, kod Jovane i Srđana i tom prilikom je govorio o aktuelnim temama u državi.  Vučić je svim građanima pravoslavne veroispovesti čestitao najradosniji hrišćanski praznik - Božić i poželeo uspeh, zdravlje, sreću, nova radna mesta, investicije i bolje uslove za život.

-Uspeh najviše zavisi od građana. Objektivni pokazatelji govore da će 2016. biti bolja godina. Očekujemo rast bdp-a veći od 2% ove godine, a 2017. planiramo da počnemo da vraćamo javni dug. To su egzaktni podaci, ja ne pričam prazne priče - rekao je Vučić.

On je dodao da je ova vlast izvukla Srbiju iz bankrota i uspela da stabilizuje situaciju u zemlji. Prema rečima premijera, rast proizvodnje, najbolji uslovi za napredak, bum u namenskoj industriji dovešće do povećanja standarda pa će i građani da osete prosperitet u svom novčaniku.

- Za dve godine prosečna plata u Srbiji biće oko 500 evra - kaže Vučić.

- Imamo najniži pdv u regionu. Moramo biti vaspitani da plaćamo porez, da ne štetimo državi, jer na taj način štetimo sami sebi. U javnom sektoru svi bi želeli da su menadžeri i da imaju svoje kancelarije, a niko neće da radi na terenu. Uskoro zakon o sportu, nisam siguran da ćemo imati snage da sprovedemo privatizaciju u sportu u delo. Podižemo privatni sektor, ali moramo biti odgovorniji, objasnio je premijer.

Autor: S. Antonić

'