AKTUELNO

Ambasador Ričard Grenel, koji je imenovan za vršioca dužnosti šefa Nacionalne obaveštajne službe SAD, nastaviće istovremeno da obavlja i funkciju specijanog izaslanika predsednika Donalda Trampa za pregovore Srbije i Kosova, rekao je portparol Grenela Dik Kastin.

- Možemo da potvrdimo da će ambasador Grenel nastaviti da obavlja dužnost ambasadora SAD u Nemačkoj, kao i specijalnog izaslanika predsednika Donalda Trama za mirovne pregovore Srbije i Kosova i sada vršioca družnosti direktora Nacionalne obaveštajne službe - rekao je Kastin.

Američki predsednik Donald Tramp imenovao je ranije danas ambasadora SAD u Nemačkoj Ričarda Grenela za vršioca dužnosti direktora Nacionalne obaveštajne službe

- Zadovoljstvo mi je da objavim da će naš veoma poštovani ambasador u Nemačkoj Ričard Grenel postati vršilac dužnosti direktora Nacionalne obaveštajne službe. Rik je predstavljao našu zemlju izuzetno dobro i radujem se što ću raditi sa njim - napisao je Tramp na svom Tviter nalogu.

Predsednik SAD je zahvalio dosadašnjem vršiocu dužnosti direktora obaveštajne službe Džou Megvajeru koji je na toj funkciji bio od avgusta.

#Kosovo i Metohija

#Ričard Grenel

'