AKTUELNO

Izvršni odbor Narodne stranke Vuka Jeremića saopštio je u utorak da je doneo odluku o raspuštanju Gradskog odbora te partije u Šapcu zbog toga što je ova filijala zatražila da bude izuzeta od poštovanja odluke o bojkotu izbora na svim nivoima.

Međutim, kako saznajemo, šabački odbor Narodne stranke nije jedini koji se pobunio zbog strategije bojkota. Naši izvori tvrde da planove o izlasku na izbore, ako zatreba i pod "barjakom" grupe građana, već prave odbori Narodne stranke u Novom Sadu, Beloj Crkvi i Trsteniku.

Iz ove stranke u utorak su saopštili da nijednim gestom neće dati legitimitet "lažnim izborima" i smatraju da učešće na njima nije u interesu ni građana Šapca, ni građana Srbije, te bi, kažu, čak i "lažna pobeda na lažnim izborima" bila "parazitiranje na grbači građana Srbije":

- Ko želi sa Vučićem na lažne izbore, nije mu mesto u Narodnoj stranci.

Srđan Mitrašinović, predsednik šabačkog odbora NS koji je raspušten, kaže, za "Novosti", da još nije dobio zvaničnu odluku i da ne zna da li ona znači i njihovo isključenje iz stranke:

- Odbor je bio jednoglasan u stavu da na izbore u Šapcu, gde smatramo da postoje uslovi da izbori budu regularni, treba izaći, pre svega u interesu građana.

#Narodna stranka

#Vuk Jeremić

#neposlušnost

#stranka

'