AKTUELNO

Upostavljanje železničke linije Beograd - Priština i završetak autoputa između ta dva grada značiće ogromnu pomoć za srpski narod na KiM, izjavio je danas u Minhenu predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Predsednik Vučić rekao je da je danas u Minhenu ima sastanke sa raznim finansijskim inostranim investorima, ali i dodao da je zadovoljan današnjim potpisivanjem Pisma o namerama.

- Srbija je ozbiljna i progresivna zemlja. Njena ekonomija ide napred. Danas sam imao važne susrete sa najmoćnijim finasijskim investorima iz celog sveta, i svi ti ljudi su videli šta je to što je Srbija napravila i uradila. To možete da radite samo kada nemate velikeprepreke. Ovo je velika podrška i pomoć za naš narod na KiM. Kada budemo imaliautoput do Prištine, onda nećemo imati problema ni Srbi iz Gračanice, Kosovskogpomoravlja i dalje. Ovo je čisto i važno za nas, i nadam se da ćemo do kraja dasprovedemo sve – rekao je predsenik Vučić naglasivši da je zahvalan ipredsedniku SAD Donaldu Trampu i njegovim kabinetom.

Nakon potpisivanja Pisma o namerama, predsendik Vučić je nastavio sa sastanke, koji ga inače očekuju tokom celog dana. Kako je naglasio, danas ima susrete sa svim najvažnijim, svetskim investorima.

- Ne mogu da iznosim detalje, ali mogu da otkrijem da su oni zadovoljni javnim dugom koji Srbija sada ima, našim stanjem, ekonomsim napretkom Srbije i smanjenjem nezaposlenosti, kao i rasotm paltom i penzija. Srbija pokazuje ozbiljan kreditni rejting – dodao je predsendik Vučić, ističući da je to od velike važnosti za Srbiju. 

Bivši premijer Kosova Ramuš Haradinaj upozorio je aktuelnog šefa Vlade Kosova Albina Kurtija kako će njih dvojica imati "težak razlaz" ukoliko Kurti ukine taksu na proizvode koji se uvoze iz Srbije i Bosne i Hercegovine, uvedene tokom Haradinajeve vlasti Ramuš Haradinaj je poručio Kurtiju da ukoliko dođe do ukidanja takse moguće je da se očekuje „raspad ovog saveza“.

Na ovo upozoravanje kosovskih političara, predsednik Vučić je kratko rekao samo da on nema nikakve veze sa tim.

Komentarišući izjavu Boška Obradovića koji je poručio da će se u Srbiji desiti što i u Crnoj Gori, Vučić kaže da su to reči očajnika koji ništa ne razume. 

- Mi ovde razgovaramo o ekonomiji, ali to neki ne razumeju. Stvari se menjaju ubrzano, samo se njihova svest ne menja i brojevi im idu naniže – kaže predsednik. Predsednik Vučić dodaje da ga očekuju brojni sastanci, a da su svi dosad bili dobri. Kaže da je Johanesa Hana molio za srpski čelik. 

#Aleksandar Vučić

'