AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je pismo predsedniku Narodne Republike Kine Si Đinpingu, u kome kaže da mi u Srbiji delimo tugu sa bratskim kineskim narodom zbog žrtava epidemije korona virusa i ističe spremnost Srbije da pomogne na bilo koji način.

"Molim Vas da naše duboko saosećanje prenesete porodicama preminulih, a obolelima izraze ohrabrenja da se izbore sa ovom bolešću. Dok delimo brigu zbog mogućih posledica bolesti i sa Vama strepimo nad svakim obolelim, u isto vreme sa divljenjem pratimo kako se odvažno suočavate sa ovim 'demonom', kako Vi nazivate korona virus, uvereni da ćete, Vašom mudrom politikom, naći rešenja i pobediti ga", naveo je Vučić.

Predsednik Srbije ističe da Kina, u ovim teškim trenucima, dok nezamislivom brzinom završava bolnice u gradu Vuhanu, pokazuje svoju snagu, koju crpi iz jedinstva rukovodstva i naroda.

"To, u vremenima izazova, može samo zemlja sa snažnim i posvećenim liderom. Dragi prijatelju, ukoliko Srbija, kao mala zemlja, ali veliki prijatelj Kine, može da pomogne na bilo koji način, mi smo spremni da, u okviru svojih mogućnosti, tu pomoć i uputimo. Do skorog viđenja na Devetom samitu Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope u Pekingu, primite izraze mog dubokog uvažavanja", navodi se u pismu predsednika Vučića upućenog kineskom predsedniku Si Đinpingu.

#Aleksandar Vučić

#Pismo

#Si Đi Ping

'