AKTUELNO

Gradonačelnik Beograda, Zoran Radojičić izjavio je da je 2019. prva godina u kojoj je Beograd posetilo više od milion stranih turista, odnosno 1.056.578 gostiju iz inostranstva.

"Beograd nastavlja da obara sve rekorde posećenosti. Prema podacima Sekretarijata za upravu, u 2019. imali smo ukupno 1.258.348 turista, što je osam odsto više nego u 2018. Oni su ostvarili ukupno 2.696.832 noćenja, što je 9 odsto više noćenja nego u 2018", rekao je Radojičić.

On je istakao da podaci Sekretarijata za upravu, sektora za statistiku, potvrđuju da je naš grad ozbiljna turistička destinacija i da na to možemo da budemo ponosni.

Gradonačelnik je rekao da je ovo prva godina u kojoj je najviše turista iz Kine, kojih je bilo 55 odsto više nego u prethodnoj godini.

"Oni su prestigli turiste iz Turske, koji su bili najbrojniji, a sada su drugi. Slede turisti iz Nemačke, Hrvatske, Grčke i drugih zemalja", naveo je Radojičić.

Prema njegovim rečima, podaci za 2019. godinu pokazuju da je Beograd i dalje vrlo interesantna turistička destinacija.

''Nastojaćemo da se taj trend nastavi. Sve ono što radimo u infrastrukturi i da Beograd bude lepši daje rezultate i pokazuje da idemo u dobrom pravcu'', rekao je Radojičić.

Dodao je da u prestonicu dolazi i veliki broj turista iz okolnih zemalja tokom cele godine, a posebno u vreme novogodišnjih praznika.

#Zoran Radojičić

'