AKTUELNO

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović razgovarao je danas u Milanu s predsednikom regije Lombardija Atiliom Fontanom, a sagovornici su se složili da je taj susret rezultat dobre institucionalne i privredne saradnje, ali i prilika za unapređivanje odnosa u svim oblastima od zajedničkog interesa, sa akcentom na ekonomskim pitanjima.

Sagovornici su se saglasili da je današnji susret odraz dobre institucionalne i privredne saradnje, ali i prilika za unapređivanje odnosa u svim oblastima od zajedničkog interesa, sa akcentom na ekonomskim pitanjima.

Foto: Foto/Pokrajinska vlada

„Potpisali smo 2018. godine Memorandum o saradnji, i time smo konkretizovali privredno-ekonomsku saradnju naše dve pokrajine. AP Vojvodina i regija Lombardija imaju izuzetno dobru dugogodišnju saradnju, posebno u oblastima privrede i poljoprivrede, zdravstva, kulture i obrazovanja“, kazao je predsednik Mirović.

Foto: Foto/Pokrajinska vlada

Na sastanku je ocenjeno da su italijanski privrednici zainteresovani za ulaganja u AP Vojvodini, posebno u oblastima automobilske industrije i poljoprivrede, što su i vodeće privredne grane u Lombardiji.

U AP Vojvodini italijanske investicije iznose oko 900 miliona evra, a trenutno posluje 71 kompanija sa oko 13.500 zaposlenih radnika.

Foto: Foto/Pokrajinska vlada

Tokom radne posete Milanu, predsednik Mirović obratio se poslovnoj zajednici ove italijanske regije i predstavio im investicione potencijale AP Vojvodine.

Foto: Foto/Pokrajinska vlada

U poseti Lombardiji bili su i pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić i direktor Razvojne agencije Vojvodine Nikola Žeželj.

#Igor Mirović

#saradnja

'