AKTUELNO

Aleksandar Mirković, šef odborničke grupe SNS-a u Skupštini grada Beograda kaže da Balša Božović kao i svi u "propalom SzS-u" pati od selektivne memorije i informacije koje su mu, kaže, dostupne kao i svim građanima.

Kritikujući Božovića zbog izjava o restauraciji spomenika "Pobedniku", Mirković navodi da je u vezi s tim sve urađeno transparentnmo, te da se danas radi sve što se odnosi na restauraciju "od uživo prenosa spuštanja samog spomenika, njegovog transporta, do prihvata i radova na njemu".

Mirković ukazuje i na profil na Tviteru koji je posvećen restauraciji Pobednika, uz opasku da je čudno da "jedan takav tastatura političar koji deluje samo na društvenim mrežama nije to primetio".

- Sledeći političku ideologiju šefova Đilasa i Obradovića, Božović bi nastavio njihovim putem pa bi dopustio baš kao i dok je bio vlast sa svojim DS-om u Beogradu, da se grad zadužuje i propada, a spomenici se raspadaju i urušavaju sami od sebe zbog nebrige tadašnje gradske vlasti - navodi Mirković u saopštenju koje dostavljeno medijima.

Božoviću poručuje da najpre reši i objasni kako to u DS-u "kadrira i šefuje" Obradović, te navodi da "nije brinuo o Beogradu ni kada ga je sa Đilasom upropašćavao, pa nema potrebe ni danas kada ga ova gradska vlast čini sve lepšim i boljim".

- Politiku predsednika Aleksandra Vučića prenosimo i na naš grad, zato je Beograd jedno veliko gradilište u kome se jednako razvija svaki deo grada, vodi se računa o svakom građaninu, unapređuje se i modernizuje život u njemu, ali se ne zaboravlja ni nasleđe koje Beograd, najlepši grad na svetu, ima - zaklljučuje Mirković.

Balša Božović, poslanik Demokratske stranke rekao je da i pored više zahteva nije uspeo da dobije na uvid u konzervatorsku i foto dokumentaciju za spomenik Pobedniku i još jednom je zamolio da se proces restauracije učini transparentnim.

#Aleksandar Mirković

'