AKTUELNO

Potpredsednik SNS Marko Đurić izjavio je danas da je u vreme Dragana Đilasa nacionalni avioprevoznik grcao u dugovima, aerodrom imao pet puta manje putnika, a JAT su od giganta doveli u stanje da nije pokrivao linijama ni zemlje regiona.

- Sada, kada su Vučić i Vlada učinili preokret i Srbiju pretvorili u regionalnog lidera u aviosaobraćaju, roni lažne, krokodilske suze za njenim poslovanjem koje je, hvala Bogu, uspešno i na korist cele Srbije - naveo je Đurić u saopštenju.

Đilas je ranije danas rekao da je dobro što je učinjen prvi korak ka uspostavljanju avio-linije između Beograda i Prištine, ali, kaže, nije dobro što te letove neće obavljati Er Srbija, nego Lufthanza.

Đurić napominje da se Đilas ne sekira za Er Srbiju, koju je od početka osporavao, a koja je danas ponos Srbije.

- Dobro je i što primećujete da za razliku od Vas, koji ste uveli prelaze i barijere na Jarinju i Brnjaku, uvodili Srbima kosovske lične karte i tablice, mi povezujemo Beograd sa najvećim gradom naše južne pokrajine vazdušnom linijom i dovodimo hiljade novih putnika za našu nacionalnu aviokompaniju, koji će leteti preko Beograda - ističe funkcioner SNS.

- Uvođenje avio linije, pored 12 autobuskih koje već postoje, kao što ste i sami napisali, nije nikakvo priznanje Kosova, ali ono što ste za vreme Vaše vlasti radili, uvodeći granicu i prištinska dokumenta Srbima usred Srbije, jeste bilo značajan formalnopravni i faktički korak u tom pravcu. Kako uopšte možete da govorite o ovome - zaključio je Đurić.

On je naveo da čestita Draganu Đilasu, koji je uspeo da jednom rečenicom dokaže da je "ubedljivo najveći licemer na prostoru zapadnog Balkana".

#Dragan Đilas

#Marko Đurić

'