AKTUELNO

Republičkoj izbornoj komisiji predati su potpisi za kandidaturu Aleksandra Vučića za predsednika Republike Srbije.

Potpisi su predati u 12 časova, u zgradi Republičke izborne komisije u Ulici kralja Milana 14, a predali su ih Darko Glišić, predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke, potpredsednici Glavnog odbora SNS - Miloš Vučević, Marko Đurić, Marija Obradović i Milenko Jovanov.

Potpise su predali i koalicioni partneri Ivica Dačić - u ime koalicije Socijalistička partija Srbije – Jedinstvena Srbija, Rasim Ljajić - predsednik Socijaldemokratske partije Srbije, Milan Krkobabić - predsednik Partije ujedinjenih penzionera Srbije, Aleksandar Vulin - predsednik Pokreta socijalista, Aleksandar Jugović - potpredsednik Srpskog pokreta obnove, Dragomir Karić - zamenik predsednika Pokreta snaga Srbije, i Ištvan Pastor - predsednik Saveza vojvođanskih Mađara.

Foto: Tanjug

Foto: Tanjug

Milan Krkobabić iz PUPS-a je tom prilikom izjavio da Aleksandar Vučić ispunjava sve uslove za predsednika.

Miloš Vučević, potpredsednik SNS i gradonačelnik Novog Sada rekao je da je kandidovan najmarljiviji, najobrazovaniji i nekoga ko je garant stabilnosti Srbije.

Foto: Tanjug

Lider SPS Ivica Dačić smatra da ljudi znaju da je Vučić pravi kandidat za predsednika, budući da je sakupljeno oko 60.000 potpisa. Dačić je zadovoljan činjenicom da je samo SPS sakupio oko 12.000 potpisa.

Foto: Tanjug

- Želimo poštovanu zemlju u kojoj će se živeti kao u modernim državama Zapadne Evrope - rekao je Dačić, govoreći da od opozicije nije čuo nijedan konstruktivan predlog za rešenje najbitnijih pitanja.

Pobeda koja je nesumnjiva biće rezultat teške političke borbe, smatra Dačić.

Rasim Ljajić, predsednik Socijaldemokratske partije Srbije, izjavio je da njegova partija želi kontinuitet, nastavak na jačanju ekonomski jake Srbije, Srbije koja je na putu ka EU i koja je politički stabilna.

Foto: Tanjug

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor izjavio je da je pružena podrška Vučiću zbog dugogodišnje partnerske saradnje, posštovanja i prihvatanja stavova.

- Kada neko ide u političku trku, normalno je da ga partneri podržavaju - izjavio je Pastor, dodajući da su mađarsko-srpski odnosi na najvišem nivou u istoriji, zahvaljujući Vučiću.

I. P.

#Aleksandar Vučić

#Kandidatura

#Republička izborna komisija

#SNS

'